Het kabinet-Schoof maakt nieuwe keuzes in het beleid rondom seksuele gezondheid. De landelijke overheid gaat bezuinigen en legt daarnaast veel van de verantwoordelijkheden bij de gemeenten neer. Dit heeft belangrijke, en ook zorgelijke, gevolgen voor de seksuele gezondheid van mensen.

Informatiepakket voor gemeenten

Door de bezuinigingen van de landelijke overheid en het verschuiven van taken naar de lokale overheden, wordt seksuele gezondheid een zaak die per gemeente kan gaan verschillen. Om gemeenten te informeren over de mogelijke impact van deze bezuinigingen en verschuivingen in taken, ontwikkelde Soa Aids Nederland een informatiepakket voor gemeenten. Het pakket bevat: 

  • Een gemeenschappelijk verhaal over het belang van seksuele gezondheidszorg in Nederland.

  • Een overzicht van de aangekondigde maatregelen, de mogelijke gevolgen voor de seksuele gezondheid en een overzicht met de mogelijke gevolgen voor gemeenten.

Webinar voor raadsleden

Als toelichting op het informatiepakket houdt Soa Aids Nederland tevens een webinar voor raadsleden op 14 oktober, van 19.00 - 20.00 uur. Hier krijgt u de mogelijkheid om toelichting te krijgen en verdere informatie te krijgen over de kabinetsplannen op het gebied van seksuele gezondheidszorg.

Aanvragen pakket en aanmelden webinar

Stuur voor het aanvragen van het informatiepakket en het aanmelden voor het webinar een mail naar Laurian Kuipers, projectmedewerker bij Soa Aids Nederland: lkuipers@soaaids.nl.