Hoe zorg je dat iedereen op de hoogte is van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus? Dat begint natuurlijk met goede communicatie. In dit overzicht vindt u informatie die afgestemd is op bepaalde doelgroepen, bijvoorbeeld mensen met een beperking of anderstaligen.

Als samenleving moeten we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen, dus ook mensen met een beperking. Dit staat in het VN-verdrag Handicap. Nu er in Nederland maatregelen gelden vanwege het nieuwe coronavirus is het extra belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat begint ermee dat iedereen de communicatie over de situatie begrijpt. Hieronder vindt u informatie van betrouwbare bronnen die u direct kunt gebruiken.

Met dank aan Renata Verloop. Zij voegt dagelijks nieuwe bronnen aan dit overzicht toe. Het meest actuele overzicht kun je steeds terugvinden op haar website.

Voor algemeen publiek

In begrijpelijke taal

Voor anderstaligen

Voor kinderen en jongeren

Met dank aan Renata Verloop.

Dagelijkse nieuwsbrief National Kernteam Crisiscommunicatie (NKC)

Op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken van de nationale communicatieaanpak van het coronavirus? Abonneer je dan op de dagelijkse nieuwsbrief van het NKC - dat kan door een e-mail te sturen naar nkc@minjenv.nl.