VNG Naleving en het Informatieknooppunt Zorgfraude (IKZ) bieden kleinschalige informatiesessies aan voor gemeenten. Het gaat om een kennismakingssessie en een vragenuurtje. Wilt u optimaal gebruikmaken van de dienstverlening van het IKZ, meld u dan snel aan.

De eerstvolgende sessies vinden plaats op:

Vragenuurtje                dinsdag 7 december van 11.00 tot 12.00 uur

Kennismakingssessie   dinsdag 11 januari van 11.00 tot 12.00 uur

Vragenuurtje                dinsdag 1 februari van 11.00 tot 12.00 uur

Kennismakingssessie   dinsdag 8 maart van 11.00 tot 12.00 uur

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan gemeenten@ikz.nl. Vermeld hierin de datum waarop u aanwezig wilt zijn. Wij sturen u vervolgens een agendaverzoek met de link voor de sessie in Teams. Wilt u ook collega’s uitnodigen? Dan kunt u de Teams-link na ontvangst aan hen doorsturen.

Informatieknooppunt Zorgfraude

Het IKZ is een samenwerking van 9 ketenpartners die samen verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van zorgfraude. Door het combineren van informatie stelt het IKZ de partners in staat om zorgfraude effectiever aan te pakken. Ook als gemeente kunt zich via de VNG aansluiten bij het IKZ. Maar wat kunt u als aangesloten gemeente nu precies verwachten van het Informatieknooppunt?

Kennismakingssessie

Om u daarover te informeren organiseren VNG Naleving en het IKZ kennismakingssessies voor nieuw aangesloten gemeenten of nieuwe medewerkers bij deze gemeenten. Dat kan gaan om toezichthouders, maar ook om andere medewerkers die betrokken zijn bij de aanpak van zorgfraude, zoals beleidsmedewerkers of contractmanagers. U krijgt antwoord op vragen zoals:

  • Wat is het IKZ?
  • Hoe doe ik een melding?
  • Wat gebeurt er met deze melding?
  • Wat kan ik van het IKZ verwachten?

Vragenuurtje

Bent u al bekend met het IKZ en heeft u specifieke vragen over de dienstverlening en de samenwerking in de keten, dan nodigen we u van harte uit voor het verdiepende vragenuurtje. De inhoud van dit uurtje is gebaseerd op de vragen van u en uw collega’s. Deze vragen kunt u ons toesturen met uw aanmelding, maar ook stellen in de chat tijdens de bijeenkomst.  

Nog niet aangesloten?

Is uw gemeente nog niet aangesloten op het IKZ, maar bent u dit wel van plan en heeft u hier vragen over? Laat dit dan weten via gemeenten@ikz.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie