Tien gemeenten werken binnen een pilottraject samen om innovatieve, efficiënte vormen van verantwoording die aansluiten bij de doelen van het sociaal domein te ontdekken. In pilotstartfilmpjes vertellen ze hoe ze dat doen.

In januari 2018 zijn de pilots ‘Anders verantwoorden in het sociaal domein’ van start gegaan. De deelnemende gemeenten zijn: Almere, Alphen aan den Rijn, Leeuwarden, Nijmegen, Renkum, Utrecht, Veenendaal, Waalre, Zaanstad en regio West-Brabant West.

Doel pilots

De pilots zijn onderdeel van het programma Sociaal Domein van het ministerie van BZK en gemeenten. Het doel van deze pilots is het vinden van innovatieve, efficiëntere manieren van verantwoorden in het sociaal domein. Iedere gemeente doet dit op eigen wijze met bijpassende ambitie en doelen. De tien gemeenten zijn onder begeleiding van KPMG aan de slag gegaan om te verantwoorden vanuit ‘eenvoud en de bedoeling’.      

De Pilotstarter

Het delen van en samenwerken aan vernieuwing is het idee achter de pilotstarter. Het platform is open voor iedereen die een innovatief idee heeft voor het direct of indirect verbeteren van de dienstverlening van gemeenten. Het project mag geen commercieel doel hebben. En er moet wel binnen een maand een gemeente aan het project verbonden zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de pilotstarter en aanmelden: