Deze week in VNG-magazine:

* Oud model stempas in omloop
Bij een aantal gemeenten is voor de komende Kamerverkiezingen per ongeluk gebruikgemaakt van het oude model stempas voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2011. Het gaat om een aantal uiterlijke kenmerken die worden gebruikt bij het vaststellen van de echtheid van de stempas.

* Grote woningcorporaties kunnen nog investeren
De grote woningcorporaties zijn, op drie na, financieel krachtig genoeg om te investeren in de bouw van sociale woningen.

* ‘Korten op uitkering bij onaangepast gedrag’
Werkzoekenden die er onverzorgd uitzien, onaangepast gedrag vertonen of slecht Nederlands spreken, maken minder kans op een baan. Staatssecretaris Paul de Krom (SZW) vindt dat zij zich moeten aanpassen; doen zij dat niet, dan moeten gemeenten korten op hun uitkering. Maar een strenger beleid zal weinig effect sorteren.

* Woningisolatie in ruil voor verlofdagen
Werknemers moeten de mogelijkheid krijgen hun verlofdagen in te leveren om fiscaal voordelig het verduurzamen van hun woning te betalen.

* Minder mensen re-integreren
Het aantal mensen dat re-integreert, was eind vorig jaar 17.000 minder dan in 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal 230.000 mensen volgden een re-integratietraject dat werd aangeboden door de gemeente.

* VNG Nieuws
Ledenbijeenkomsten over VNG-inzet kabinetsformatie
Gemeentebestuurders spraken zich tijdens ledenbijeenkomsten afgelopen week uit over de inzet van de VNG voor de kabinetsformatie. Een verslag van de bijeenkomst in Breda: de roep om ‘klare taal’.
Verder o.a. in VNG Nieuws:

  • Verpakkingenakkoord
  • Geld uit Europa
  • Transitie AWBZ

Neem stelling!
Op het digitale platform www.vngmagazine.nl kunnen lezers stelling nemen over wat hen bezighoudt in het lokaal bestuur. Op de site: blogs, nieuws, archief, agenda en personalia.
VNG Magazine digitaal lezen? Ga naar de doorbladerbare versie op www.vngmagazine.nl of download de app (inloggen met abonneenummer op de wikkel van het papieren blad).

VNG Magazine nr. 18 verschijnt op 21 september 2012. Dit is de begrotingsspecial.

Overige artikelen in dit VNG Magazine: