Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG sinds 1 april 2020, maakt een ronde door het land om kennis te maken met gemeenten. Terugkerend gespreksonderwerp tijdens deze bezoeken is de impact van de coronacrisis, wat gemeenten hier zelf aan doen en wat de VNG kan betekenen. Bekijk de gesprekken in onderstaande vlogs.

Kennismaken in coronatijd - Limburg

Leonard Geluk bracht een bezoek aan Limburg om kennis te maken met 3 gemeenten: Burgemeester Antoin Scholten vertelt over de financiële positie van Gemeente Venlo en Emile Roemer over de potentie van Gemeente Heerlen en regio Zuid-Limburg. Annemarie Penn-te Strake licht vanuit Gemeente Maastricht toe hoe de VNG en gemeenten dichter tot elkaar kunnen komen.

Purmerend en Amstelveen

Leonard Geluk brengt een bezoek aan de gemeente Purmerend en gemeente Amstelveen. Met de burgemeester en wethouder bespreekt hij de stand van zaken en wat de VNG kan betekenen.

Reimerswaal, Middelburg en Vlissingen

Net als in heel Nederland raakt de coronacrisis ook Zeeland hard. Geen toeristen die een dagje of weekje komen uitwaaien. Geen horeca die oesters inkoopt. Inmiddels komt het weer langzaam op gang, maar de schade is groot. Onze algemeen directeur Leonard Geluk ging in gesprek met de bezorgde burgemeesters van Reimerswaal, Middelburg en Vlissingen.

Apeldoorn en Raalte

De Veluwe en Salland staan deze keer op het programma voor Leonard Geluk. Hij ontmoet burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn en burgemeester Martijn Dadema van Raalte. Er valt weer veel te bespreken, zorgen worden gedeeld en er wordt vooruit gekeken. Hoe komen we uit de economisch malaise van de coronacrisis en krijgen we de economie weer draaiende?

De Ronde Venen en Woerden

In zijn kennismakingstour langs gemeenten is directeur Leonard Geluk dit keer op bezoek in De Ronde Venen waar hij burgemeester Maarten Divendal spreekt en in Woerden bij burgemeester Victor Molkenboer.

Appingedam, Opsterland en Emmen

Leonard Geluk ging op kennismakingsbezoek bij burgemeester Koos Wiersma en wethouder Annalies Usmany in Appingedam, burgemeester Ellen van Selm van Opsterland en burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen. Zij spraken onder andere over gaswinning, het Gemeentefonds, de dierentuin en de coronacrisis natuurlijk.

Tilburg

Leonard Geluk ging op bezoek bij burgemeester Theo Weterings in Tilburg. Zij spraken onder andere over de anderhalvemetersamenleving en de evenementenbranche.

Hoeksche Waard

Algemeen directeur Leonard Geluk en burgemeester Bram van Hemmen van Hoeksche Waard in gesprek over de impact van de coronacrisis voor de anderhalvemetersamenleving.

Ook interessant voor u?

  • Wekelijks vertelt Leonard Geluk kort over enkele belangrijke zaken die op de agenda stonden in 'De week van Leonard Geluk'
  • Gemeenten vertellen over waar ze zich allemaal mee bezighouden in de vlogreeks Gemeenten in beeld.