Global Goals Gemeenten - Sustainable Development Goals (SDG)

 

 

 

 

De 17 Global Goals

Per Global Goal hebben we kort samengevat waar het doel over gaat, belangrijke taken voor gemeenten en voorbeelden van actiepunten. Uitgebreidere informatie vindt u in de handreiking 'De Global Goals in het gemeentelijk beleid'.

Global Goals in het coalitieakkoord

Verschillende gemeenten gebruiken in hun coalitieakkoord de Global Goals om samenhang te laten zien tussen de diverse inspanningen voor sociale, economische en ecologische duurzaamheid in hun gemeente.

Global Goals Social Impact Challenge

Heb jij een idee over de aanpak van afvalstromen? Een circulair plan dat nog niet van de grond komt? Of een concept dat de transitie naar duurzame energie versnelt? Dan zoeken wij jou!

Heeft u een Millenniumgemeentebordje aan uw gemeentegrens? Vervang het bordje nu met het Global Goals gemeentebordje! Vraag bij ons een op maat gemaakt logo aan en plaats de nieuwe bordjes aan uw gemeentegrens! Voor meer informatie kunt u terecht bij globalgoals@vng.nl of kunt u bellen naar +31703738231.

Nieuwsbrief VNG International

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het terrein van gemeentelijk internationaal beleid? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van VNG International voor gemeenteambtenaren en -bestuurders.