Nieuwe taken door de anti-coronamaatregelen, de extra uitdaging van social distancing in het werk: het zijn razend drukke tijden voor gemeenten. Dit werk maken we zichtbaar in vlogs waarin ambtenaren en bestuurders vertellen waar zij mee bezig zijn. Bekijk hoe uw collega’s in andere gemeenten de schouders eronder zetten. En wilt u het verhaal van uw gemeente delen? Leuk, meld u meteen aan!

Vlog #11 Zeist

Ook in deze bijzondere tijden gaat het werk van de gemeente Zeist gewoon door. Aan de balie, in de raadszaal, thuis en in de openlucht. Zeist draait doooorrr.

Vlog #10 Hillegom

In Hillegom komt staatssecretaris Blokhuis op bezoek vanwege de ondertekening van het leefstijlakkoord 'Healthy Hillegom'. Een netwerk voor gezondheid en sport moet ervoor zorgen dat voor Hillegommers de gezonde keuze ook de makkelijkste keuze wordt.

Vlog #9 Katwijk

Door de coronacrisis is het voor de communicatieafdeling van gemeente Katwijk extra druk. Communicatieadviseur Willy-Janne Heemskerk vertelt hoe zij met allerlei digitale middelen het contact met inwoners en ondernemers onderhouden. Wethouder Jacco Knape deelt zijn ervaringen van de afgelopen tijd.

Vlog #8 Elburg

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal en beleidsmedewerker Arjan Bruijnes vertellen hoe de gemeente Elburg haar binnenstad heeft ingericht volgens de coronaspelregels. Er is straatmeubilair verwijderd zodat terrassen kunnen uitbreiden en markeringen en city hosts helpen toeristen en inwoners. 

Vlog #7 Rijssen-Holten

Medewerkers Karlijn Schabbink en Manon Koopman en wethouder Erik Wessels van de gemeente Rijssen-Holten, vertellen welke communicatiemiddelen zij inzetten om tijdens de coronacrisis contact te houden met de inwoners van de gemeente. Daarbij kijken ze vooral naar de identiteit van hun gemeente en hoe zij de verschillende doelgroepen het beste kunnen bereiken.

Vlog #6 Hardinxveld-Giessendam

75 jaar bevrijding zou in heel Nederland groots gevierd worden. Ook bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam stonden allerlei feestelijkheden in de planning. Gemeentesecretaris Robert ’t Hoen en trainee Lisanne van den Berg vertellen over het programma van 4 en 5 mei en hoe het uiteindelijk in hun gemeente verliep.

vlog #5 Leeuwarden

In de vijfde vlog uit de reeks Gemeenten in Beeld vertellen Wietze de Jong en Jelmer Holwerda over de mega-operatie waarmee de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) werd uitgerold bij de gemeente Leeuwarden. Dat lukte met man en macht en ... een robot! Kijk voor meer informatie over gemeenten en de Tozo op www.vng.nl/tozo

Vlog #4: Breda

Wethouder Boaz Adank vertelt hoe hij en zijn collega's er, ondanks de RIVM-richtlijnen, toch proberen te zijn voor de inwoners van de gemeente Breda. Ook brengt hij een bezoek aan het Bredase ziekenhuis Amphia, waar zojuist een lading mondkapjes uit zusterstad Yangzhou is gearriveerd.

Vlog 3: De Ronde Venen

Arie Fokker staat op het afvalbrengstation in Abcoude, waar het enorm druk is door de grote hoeveelheden afval die inwoners weg komen brengen. Arie doet dan ook de oproep om alleen te komen als het écht noodzakelijk is.

Vlog 2: Rijswijk

In gemeente Rijswijk lopen we onder andere mee met de afdeling groenbeheer. Wethouder Armand van de Laar vertelt hoe de medewerkers van de buitendienst met de juiste maatregelen toch hun werk goed kunnen doen. 

Vlog 1: Vijfheerenlanden

Gemeente Vijfheerenlanden is een KlusBureau gestart. Collega's die het door de coronacrisis rustig hebben kunnen op die manier bijspringen waar nu juist extra hulp nodig is. Trainee Anouk vertelt hoe zij nu bijklust als gastvrouw in het stadhuis en Gerrie maakt de switch van badjuf naar BOA.

Meer informatie over corona en Tozo

Afbeelding met de tekst Alleen samen krijgen we corona onder controle

Op de pagina's over corona en de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers informeert de VNG gemeenten met nieuwsberichten, antwoorden op veelgestelde vragen en relevante links.