Een VNG Trainee word je niet zomaar. Je moet duidelijk aantoonbare kwaliteiten in huis hebben. Als je je aanmeldt en aan de minimale eisen voldoet, word je opgenomen in ons bestand. Vaak maken wij zelf een selectie van kandidaten uit ons bestand die matchen met de wensen van een opdrachtgever. Wij benaderen jou dan met de vraag of je interesse hebt in de betreffende opdracht. Daarnaast kun je ook zelf solliciteren op opdrachten die per mail langskomen.

 

 

Zelfstandig, verbindend, flexibel en zelfkritisch zijn belangrijke competenties die wij zoeken in een VNG trainee

Daarnaast ben je vernieuwend/innovatief (denk aan ‘modern ambtenaarschap’) en denkt het verschil te kunnen maken binnen de lokale overheid.

Je weet draagvlak te creëren en netwerken vormt voor jou geen probleem. Je gaat namelijk zelf op zoek naar vervolgopdrachten die gezien jouw profiel en wensen interessant voor je kunnen zijn. Eigenaarschap is daarbij dus ook belangrijk. Wij ondersteunen en helpen je waar nodig, maar de bal ligt bij jou. Hierdoor heb je zeggenschap over je eigen carrière binnen je VNG-traineeship.

Minimale eisen

Waar je minimaal aan moet voldoen om je te kunnen aanmelden, zijn de volgende eisen:

  • Opleiding (academisch of hbo-niveau) bijna afgerond of recentelijk afgestudeerd.
  • Maximaal 1 jaar (relevante) werkervaring, bijbanen en stages worden niet meegeteld.
  • Leergierig, zelfstandig (in werken en denken) en zelfkritisch.
  • Aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid.
  • Bereidheid om veel tijd in jezelf te investeren om snel te kunnen doorgroeien in de gemeentelijke wereld.

Solliciteren

Als je je aanmeldt en aan de minimale eisen voldoet, word je opgenomen in ons bestand. Je kunt vanaf dat moment zelf kiezen om je beschikbaar te stellen voor opdrachten die per mail langskomen. Vaker komt het voor dat wij rechtstreeks een selectie maken van kandidaten uit ons bestand die matchen met de wensen van een opdrachtgever. Wij nemen dan direct contact met je op en leggen de opdracht aan je voor.

Als je solliciteert op een opdracht volgen er minimaal 2 gesprekken. Het geven van een pitch maakt onderdeel uit van de procedure. Heb je alles glansrijk doorstaan? Dan kom je bij ons in dienst.

Wij hebben geen vast instroommoment, wat betekent dat wij gedurende het hele jaar trainees aannemen. Je instroommoment in de opleidingsgroep is afhankelijk van wanneer je met je eerste opdracht start.

Wat wij jou te bieden hebben, lees je hier.

Vragen over het VNG traineeprogramma?
Mail naar trainees@vng.nl of bel 070-373 82 65

Volg ons via social media
Linkedin
Facebook
Instagram           

Interesse in het VNG-traineeprogramma? Meld je aan!