Stel de vragen die u heeft over de Omgevingswet aan specialisten van de VNG tijdens wekelijkse vragenuren. Voor verschillende thema’s worden vragenuren georganiseerd: Software Omgevingswet, Minimale actie en roadmap en Omgevingsplan en digitalisering. Het vragenuur duurt een uur en begint met een korte toelichting op het onderwerp.

Aanmelden

U meldt zich aan voor de vragenuren door een mail te sturen naar omgevingswet@vng.nl, met als onderwerp ‘vragenuren’. Vermeld in de mail voor welk onderwerp u zich aanmeldt. Wij ontvangen uw aanmelding graag de dag voorafgaand aan het vragenuurtje vóór 15:00 uur. U meldt zich aan voor de hele reeks, maar kunt zelf kiezen of u één of meerdere keren aanwezig bent. U ontvangt van ons een mail met de uitnodiging voor een online vergaderreeks in Teams. Als u al weet welke vragen u wilt stellen, dan horen wij dat graag alvast in uw mail. 

Onderwerpen en planning

Software Omgevingswet

Wanneer: Elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur, vanaf 11 juni tot de zomervakantie.

Doelgroep: CT projectleiders, informatiemanagers, programmamanagers.

Omschrijving: U bent in uw gemeente verantwoordelijk voor het verwerven van Omgevingswetsoftware. Tijdens het vragenuur praten de specialisten van de VNG u kort bij over actualiteiten en is er ruimte voor het stellen van al uw vragen.

Datum

Onderwerp

Specialist

11 juni

Requirements VTH-software

Paul Jansen

18 juni

Requirements Plansoftware 

Nils Couwenbergh

25 juni

Resultaten Marktverkenning OW software

Floor Lekkerkerker

2 juli

Voorbereiding en Gebruik casco document verwerven OW software

Floor Lekkerkerker

9 juli

Requirements Toepasbare regelsoftware

Wim Bakkeren

16 juli

Aanbesteden of contract verlengen?

Han Wammes

Minimum eisen, roadmap en planning

Wanneer: Elke dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur, vanaf 16 juni tot de zomervakantie.

Doelgroep: Programmamanager Omgevingswet, Projectleiders Omgevingswet, Informatieadviseur/-manager, Projectleider DSO / VTH / Omgevingsplan /

Omschrijving: U houdt zich in uw gemeente bezig met de Omgevingswet en wilt weten wat er minimaal geregeld moet zijn bij inwerkingtreding van de wet, welke tijdslijnen daarbij relevant zijn en wat op hoofdlijnen de aandachtpunten zijn. Tijdens het vragenuur praten de specialisten van de VNG u kort bij over actualiteiten en is er ruimte voor het stellen van al uw vragen.

Door: Wimfred Grashoff

Omgevingsplan en digitalisering

Wanneer: Tweewekelijks op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur, vanaf 16 juni tot de zomervakantie.

Doelgroep: Planmakers, juristen (milieu en APV/ verordeningen), beleidsmakers, opstellers van het digitale omgevingsplan, makers van toepasbare regels.

Omschrijving: U bent in uw gemeente bezig met het maken van een omgevingsplan of het opstellen van toepasbare regels. Tijdens het vragenuur praten de specialisten van de VNG u kort bij over actualiteiten en is er ruimte voor het stellen van al uw vragen.

Door: Nienke van Renssen

  • 16 juni Algemeen (onder andere: casco, staalkaarten, ontwerpvragen en overgangsfase)
  • 30 juni Staalkaart bestaande woonwijk (ter vervanging van het webinar dat om 13.00 uur gepland stond)
  • 14 juli Algemeen (onder andere: casco, staalkaarten, ontwerpvragen en overgangsfase)

Risico’s en maatregelen implementatie Omgevingswet software

Wanneer: donderdag 16 juli van 10.00 tot 11.00 uur.

Doelgroep: ICT projectleiders, informatiemanagers, programmamanagers.

Omschrijving: Dit vragenuur gaan we in op de Risico’s en maatregelen bij implementatie Omgevingswet software en de borging in contractvoorwaarden. Tijdens het vragenuur praten de specialisten van de VNG u kort bij over de risico’s en maatregelen en is er ruimte voor het stellen van al uw vragen.

Door: Han Wammes