Iedereen doet mee - goede voorbeelden

Toegankelijkheid voor mensen met een beperking staat hoog op de agenda in Rotterdam. Met het project Rotterdam Onbeperkt maakt Rotterdam de stad voor mensen met een beperking (nog) toegankelijker en aantrekkelijker. En daarbij hoort natuurlijk een gemeente bij die het goede voorbeeld geeft.

Twee collega's met een beperking vroegen directeur welzijn, zorg en jeugdhulp, Onno de Zwart, of hij het zelf wilde ervaren hoe het is om met een beperking te werken. En hij zei direct ja. Hij werkte een paar uur vanuit een rolstoel en ook nog een uurtje zonder zicht en daar is dit filmpje van gemaakt:

Onno de Zwart; 'Als directeur ben ik natuurlijk veel met beleid bezig, tegelijkertijd probeer ik op veel plekken in de stad te komen en met mensen in gesprek te zijn over het beleid. Maar dan nog blijft spreken iets anders, dan het ervaren. Dus toen twee collega's met een beperking vroegen of ik het zelf wilde ervaren hoe het is om met een beperking te werken zei ik direct ja.'

Met het voorbeeld van directeur Onno de Zwart zet Rotterdam Onbeperkt in op een estafette om bewustwording binnen de gemeente te realiseren. Het stokje is inmiddels doorgegeven aan twee andere directeuren en ook de gemeentesecretaris wordt benaderd om een ervaringsronde te maken.