Global Goals in het gemeentelijk beleid

Wilt u uit eerste hand en vanuit de praktijk horen hoe het is om als gemeente met de Global Goals aan de slag te gaan? Welke voordelen biedt het voor gemeenten en hoe zijn de doelen te verbinden aan het gemeentelijk beleid? Bekijk dan onderstaande video van de Atriumlezing ‘Global Goals in het gemeentelijk beleid’. Burgemeester Wobine Buijs van gemeente Oss, directeur/loco-gemeentesecretaris Frank Landman van gemeente Rheden en coördinator Nationale Implementatie Global Goals Hugo von Meijenfeldt delen hun ervaringen en inzichten omtrent de Global Goals.  

Lees ook het verslag van de lezing: Global Goals geven gemeente een boost.

Een groeiend aantal gemeenten gebruikt de Global Goals for Sustainable Development van de VN in hun coalitieakkoord 2018-2022 als bruikbaar kader voor een duurzame toekomst. Zij gebruiken de Global Goals om de samenhang te laten zien tussen de diverse inspanningen voor sociale, economische en ecologische duurzaamheid in hun gemeente, en als helder perspectief voor de toekomst.

Via haar Gemeenten4GlobalGoals campagne wil de VNG met zoveel mogelijk gemeenten de duurzame ontwikkelingsdoelen helpen realiseren. Daarom delen we de coalitieakkoorden die gebruik maken van de Global Goals graag op de onderliggende pagina's.

Coalitieakkoorden waar de Global Goals als leidend principe worden gebruikt

Coalitieakkoorden die de Global Goals omarmen