Tijdens het 2 jaar durende traineeprogramma werk je aan maximaal 4 verschillende opdrachten binnen diverse organisaties. Vaak is dat bij onze leden, de gemeenten, maar ook bij de VNG zelf of bij onze gelieerde organisaties, denk aan ministeries, provincies, veiligheidsregio's.

De opdrachten die je uitvoert zijn zeer uiteenlopend zowel qua functie, inhoud als thema. Zo kun je worden ingezet als procesbegeleider, programmasecretaris, adviseur of projectondersteuner op actuele vraagstukken. De Omgevingswet, de decentralisaties in het sociaal domein, regionale samenwerking, informatiemanagement, privacy en veiligheid, klimaat en duurzaamheid zijn enkele themavoorbeelden.

Je eerste opdracht wordt aan het begin van je traineeship geformuleerd. Voor de overige opdrachten ben jij 'in charge'. Samen met jou gaan we op zoek naar een passende vervolgopdracht. Zo hou je zelf de regie over je eigen carrièrepad.

Voorbeeldopdrachten

Om je een idee te geven van de opdrachten, kan je hier drie voorbeelden bekijken:

Openstaande traineeopdrachten

Dit zijn momenteel de openstaande traineeopdrachten waarvoor wij kandidaten zoeken. Klik op de link voor de volledige vacaturetekst. Zie jij een match en ben je geïnteresseerd om met deze opdracht je VNG Traineeship te starten? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Vragen over het VNG traineeprogramma?
Mail naar trainees@vng.nl of bel 070-373 82 65

Volg ons via social media
Linkedin
Facebook
Instagram            

       

Interesse in het VNG-traineeprogramma? Meld je aan!