Zoek je een uitdaging waarbij je in korte tijd veel kunt leren, een netwerk kunt opbouwen en kennis kunt maken met het werken binnen de publieke sector? Dan zijn we op zoek naar jou voor de functie van:

 

HR stagiair (m/v/x; 32 - 36 uur; meewerkstage)

Wat ga je doen?

Als HR stagiair draai je volledig mee in het HR team van de VNG. Je zult verschillende werkzaamheden uitvoeren op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom. Ook krijg je de kans om bij te dragen aan een of meerdere deelprojecten. Daarbij kan je denken aan projecten zoals Diversiteit en Inclusie, intranetpagina’s opzetten of digitalisering van werkprocessen.

Wat neem je mee?

 • Bezig met Human Resource Management opleiding (minimaal hbo); 2de of 3de jaars
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands;
 • Ervaring met werken in Microsoft 365;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Minimale beschikbaarheid voor 5 maanden, maar bij voorkeur langer
 • Pré je kan omstreeks september starten.

Wat bieden wij?

 • Een maandelijkse stagevergoeding;
 • Een meewerkstage van 5-10 maanden (een afstudeerstage is mogelijk in combinatie met minimaal 2 meewerkdagen);
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen in een complexe organisatie in de publieke sector;
 • Een inspirerende en leerzame omgeving;
 • Begeleiding op de werkplek.

Jouw team?

Als HR stagiair ga je aan de slag bij team HR, onderdeel van Bedrijfsvoering. Het HR team bestaat uit twaalf collega’s, waarvan zeven de personeels- en salarisadministratie als aandachtsgebied hebben.

Wie zijn wij en waar zijn wij trots op?

Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 352 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Wij zijn trots op de bevlogenheid en betrokkenheid van onze collega’s. Onze collega’s waarderen de VNG ook als werkgever. We werden beloond met twee sterren en het Beste Werkgevers Keurmerk 2019-2020 (Effectory en Intermediair). Als trotspunten kwamen uit het onderzoek naar voren: dienstbaarheid, samenwerking, eigenaarschap, verbinden en de maatschappelijke meerwaarde!

Goed om te weten:

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Nanda Foendoe, Teamleider HR. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 57 59 30 10.

Wil je solliciteren? Reageer dan via deze link

De VNG hecht waarde aan het vergroten van diversiteit binnen de organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van de VNG, waardoor we optimaal aansluiten bij de behoeften van onze leden, de gemeenten. Kandidaten die hieraan bijdragen nodigen wij van harte uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.