Nieuwe taken door de anti-coronamaatregelen, de extra uitdaging van social distancing in het werk: het zijn razend drukke tijden voor gemeenten. Dit werk maken we zichtbaar in vlogs waarin ambtenaren en bestuurders vertellen waar zij mee bezig zijn. Bekijk hoe uw collega’s in andere gemeenten de schouders eronder zetten.

Wilt u het verhaal van uw gemeente delen? Leuk, meld u meteen aan!

De vlogs over gemeentewerk in coronatijd zijn onderdeel van de vlogreeks 'Gemeenten in beeld', waarin ambtenaren en bestuurders vertellen over hun werk.

Vlog Zutphen

Door corona moest de skatebaan in Zutphen helaas sluiten. Om na de versoepeling van de maatregelen toch de skatebaan weer te openen, heeft burgemeester Annemieke Vermeulen de skaters uitgenodigd om met haar in gesprek te gaan. Samen hebben ze afspraken gemaakt over het veilig gebruiken van de skatebaan. Inmiddels wordt er weer volop geskatet en houdt iedereen zich goed aan de afspraken.

Vlog Woensdrecht

Inwoners, organisaties en ondernemers uit de gemeente Woensdrecht met mooie initiatieven tijdens coronatijd konden rekenen op een bezoekje van hun burgemeester of wethouder. En ze bleven niet met lege handen achter. Een terugblik op deze 'Woensdrechtse-waarderingsestafette'.

Vlog Zeist

Ook in deze bijzondere tijden gaat het werk van de gemeente Zeist gewoon door. Aan de balie, in de raadszaal, thuis en in de openlucht. Zeist draait doooorrr.

Vlog Katwijk

Door de coronacrisis is het voor de communicatieafdeling van gemeente Katwijk extra druk. Communicatieadviseur Willy-Janne Heemskerk vertelt hoe zij met allerlei digitale middelen het contact met inwoners en ondernemers onderhouden. Wethouder Jacco Knape deelt zijn ervaringen van de afgelopen tijd.

Vlog Elburg

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal en beleidsmedewerker Arjan Bruijnes vertellen hoe de gemeente Elburg haar binnenstad heeft ingericht volgens de coronaspelregels. Er is straatmeubilair verwijderd zodat terrassen kunnen uitbreiden en markeringen en city hosts helpen toeristen en inwoners. 

Vlog Rijssen-Holt

Medewerkers Karlijn Schabbink en Manon Koopman en wethouder Erik Wessels van de gemeente Rijssen-Holten, vertellen welke communicatiemiddelen zij inzetten om tijdens de coronacrisis contact te houden met de inwoners van de gemeente. Daarbij kijken ze vooral naar de identiteit van hun gemeente en hoe zij de verschillende doelgroepen het beste kunnen bereiken.

Vlog Hardinxveld-Giessendam

75 jaar bevrijding zou in heel Nederland groots gevierd worden. Ook bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam stonden allerlei feestelijkheden in de planning. Gemeentesecretaris Robert ’t Hoen en trainee Lisanne van den Berg vertellen over het programma van 4 en 5 mei en hoe het uiteindelijk in hun gemeente verliep.

Vlog Leeuwarden

In de vijfde vlog uit de reeks Gemeenten in Beeld vertellen Wietze de Jong en Jelmer Holwerda over de mega-operatie waarmee de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) werd uitgerold bij de gemeente Leeuwarden. Dat lukte met man en macht en ... een robot! Kijk voor meer informatie over gemeenten en de Tozo op www.vng.nl/tozo

Vlog Breda

Wethouder Boaz Adank vertelt hoe hij en zijn collega's er, ondanks de RIVM-richtlijnen, toch proberen te zijn voor de inwoners van de gemeente Breda. Ook brengt hij een bezoek aan het Bredase ziekenhuis Amphia, waar zojuist een lading mondkapjes uit zusterstad Yangzhou is gearriveerd.

Vlog De Ronde Venen

Arie Fokker staat op het afvalbrengstation in Abcoude, waar het enorm druk is door de grote hoeveelheden afval die inwoners weg komen brengen. Arie doet dan ook de oproep om alleen te komen als het écht noodzakelijk is.

Vlog Rijswijk

In gemeente Rijswijk lopen we onder andere mee met de afdeling groenbeheer. Wethouder Armand van de Laar vertelt hoe de medewerkers van de buitendienst met de juiste maatregelen toch hun werk goed kunnen doen. 

Vlog Vijfheerenlanden

Gemeente Vijfheerenlanden is een KlusBureau gestart. Collega's die het door de coronacrisis rustig hebben kunnen op die manier bijspringen waar nu juist extra hulp nodig is. Trainee Anouk vertelt hoe zij nu bijklust als gastvrouw in het stadhuis en Gerrie maakt de switch van badjuf naar BOA.