De gemeenten Blaricum en Haarlemmerliede en Spaarnwoude zien samenwerking met andere gemeenten vol vertrouwen tegemoet. Dat bleek dinsdag 19 april tijdens een bezoek van Ralph Pans aan de twee gemeenten.

De (bijna) voltallige colleges ontvingen Ralph Pans allerhartelijkst. Zij waren vooral benieuwd naar de stand van zaken rond het bestuursakkoord. Pans heeft daar een uitgebreide toelichting op gegeven.

Samenwerken
De beide colleges zien het bestuursakkoord dat zich nu aftekent met vertrouwen tegemoet. Zij zijn al aan het verkennen hoe en met welke gemeenten ze kunnen samenwerken. Samenwerking is een uiting van bestuurskracht; op peil houden van de bestuurskracht heeft in de beide kleine gemeenten prioriteit.

 Missing media.
DR on tour in Blaricum

BEL-model
Blaricum werkt nu ruim drie jaar samen met Eemnes en Laren in de BEL-combinatie; de ervaringen zijn positief en het BEL-model wordt intussen in verscheidene varianten nagevolgd.

Missing media.
DR in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

BAG
De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude was één van de eerste gemeenten die aansloot op de Basisadministraties Adressen en Gebouwen (BAG) en voldoet aan alle 47 toetsbare webrichtlijnen.