In de eerste dag maken we kennis met het LRK en behandelen we het proces van de aanvraag: van de manier waarop de houder hem indient bij de gemeente tot aan de besluitvorming door de gemeente. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan de PRK- en VOG-verificatie. Ook zullen we ingaan op de manier waarop het proces in het Landelijk Register Kinderopvang vastgelegd wordt. Tot slot staan we stil bij mijn DUO en de rapportages die daarin voor gemeenten ontsloten worden. De training wordt online gegeven.

Op dag 2 gaan we verdiepen aan de hand van een aantal casussen. Er wordt ingezoomd op het begrip “de houder” en het wettelijk kader achter het proces van de aanvraag (de Wet kinderopvang en het Besluit landelijk register kinderopvang, register buitenlandse kinderopvang en personenregister kinderopvang). Ook staan we stil bij de verschillende wijzigingen die kunnen plaatsvinden wanneer een voorziening eenmaal geregistreerd staat en het proces van het intrekken van de toestemming tot exploitatie.

Deze training kent een hoog “hands on” gehalte – na deze twee daagse kunt u direct aan de slag met de uitvoering van de registratie-taken vanuit de Wko.

U heeft basiskennis opgedaan van de wetgeving en het ondersteunende systeem van het LRK en de GIR. U weet voorbeeldbrieven te genereren en kent de juiste procedures rondom de aanvragen en wijzigingsverzoeken die bij een gemeente binnenkomen. 

De training wordt op de eerste dag verzorgd door een trainer van VNG Naleving en een trainer van DUO. Op de tweede dag zullen er twee trainers van de VNG aanwezig zijn.

Doelgroep

Gemeente-ambtenaren die zich (gaan) bezighouden met registratie (aanvragen) en wijzigingen in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en GGD-medewerkers die in opdracht van de gemeente (een deel van) de registrerende taken uitvoeren.

Locatie & tijd

Online

De training duurt van 10:00 uur tot uiterlijk 16:30 uur.

Kosten en annuleren

De kosten voor deze training bedragen € 270,- exclusief btw per persoon.

Kunt u onverwacht toch niet deelnemen, dan kunt u tot 1 maand voor aanvang van de training kosteloos annuleren of kunt u - tot op de dag van de training - een vervanger aanwijzen. Mail uw wijziging o.v.v. de naam van de training aan trainingkinderopvang@vng.nl.
Is de training op de datum van uw keuze vol, dan komt u op een wachtlijst. Natuurlijk ontvangt u hierover bericht. Naar aanleiding hiervan kunt u ook voor een andere datum kiezen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar trainingkinderopvang@vng.nl.