Gemeenten vragen continu naar jong talent. Om aan die behoefte te voldoen, zoeken wij potentiële trainees. Heb je belangstelling, kijk dan alvast goed of je in elk geval voldoet aan onderstaande voorwaarden. En stuur daarna je CV en motivatie op.

Leergierigheid, flexibiliteit, creativiteit en zelfstandigheid zijn belangrijke kernwaarden.   

We zijn op zoek naar kandidaten die vernieuwend/innovatief zijn (denk aan ‘modern ambtenaarschap’) en denken het verschil te kunnen maken binnen de lokale overheid.  Netwerken is een belangrijk onderdeel: het is immers de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar vervolgopdrachten die gezien jouw profiel en wensen interessant voor je kunnen zijn. Eigenaarschap is daarbij dus belangrijk (we ondersteunen en helpen je waar nodig, maar de bal ligt bij jou). Dat levert echter wel het voordeel op dat je zeggenschap hebt over je paden binnen je VNG traineeship. Daarnaast staan wij open voor input/ideeën als het gaat om de inhoud van het opleidingsprogramma: vóór, maar ook dóór trainees!

Minimale eisen

  • Opleiding (academisch of hbo-niveau) bijna afgerond of recentelijk afgestudeerd.
  • Maximaal 1 jaar (relevante) werkervaring, bijbanen en stages worden niet meegeteld.
  • Leergierig, zelfstandig (in werken en denken) en zelfkritisch.
  • Aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid.
  • Bereidheid om veel tijd in jezelf te investeren om snel te kunnen doorgroeien in de gemeentelijke wereld.

Een VNG Trainee word je niet zomaar. Je moet duidelijk aantoonbare kwaliteiten in huis hebben. Als je je aanmeldt en aan de minimale eisen voldoet, word je opgenomen in ons bestand. Vaak maken wij zelf een selectie van kandidaten uit ons bestand die matchen met de wensen van een opdrachtgever. Je wordt dan door ons benaderd met de vraag of je interesse hebt in de betreffende opdracht. Daarnaast kun je zelf solliciteren op opdrachten die per mail langskomen.

Indien je solliciteert op een opdracht, volgen er minimaal 2 gesprekken. Het geven van een pitch maakt onderdeel uit van de procedure. Heb je alles glansrijk doorstaan? Dan kom je bij ons in dienst. Lees hier wat wij jou te bieden hebben.

Vragen?

Nog vragen? Neem contact met ons op!