Ben je zo ver?

Heb je mensen om je heen verzameld met wie je samen wilt ontwerpen?

Weten jullie met welk vraagstuk je aan de slag wilt? Wil iemand het proces begeleiden?

Begin vandaag!

Heb geen koudwatervrees, anderen gingen je voor. Bekijk de voorbeelden.

Roosendaal

Samen aan de slag met bewoners en ondernemers met de Nieuwe Markt in Roosendaal. De cartoons geven de verschillende ontwerpfases weer en het bijzondere eindresultaat.

Eindhoven

Gemeente Eindhoven en bureau Van Berlo bekijken samen wicked problems van Eindhoven.

Venray en Wonen Limburg

Gemeente Venray en Wonen Limburg buigen zich samen met ontwerpers over de achterstandswijk Brukskede met de vraag: ‘Hoe zorgen we ervoor dat het Multi Functioneel Centrum gaat leven onder alle bewoners van de wijk, het bruisende middelpunt wordt.’

Diemen

Gemeente Diemen doet de reconstructie van de Hartveldseweg-Muiderstraatweg samen met bewoners.

Coevorden

Gemeente Coevorden gebruikt design thinking in het project: Duurzaam hergebruik van vastgoed in Coevorden: 4 creatieve concepten in 1 dag.

Almelo

De gemeenteraad van Almelo wil beter aansluiten bij wat er leeft in de samenleving en zo een cultuurverandering stimuleren, met als resultaat: meer creatief samen denken en doen.

Design thinking

Op designthinkingforeducators leer je hoe je als begeleider een ontwerpproces aanpakt en uit welke verschillende werkvormen je kunt kiezen.

In de handleiding Design Thinking staan de vijf fases van ontwerpen helder omschreven. Voor iedere fase geeft het handboek mogelijke werkvormen. Daarnaast vind je er links naar andere inspiratiebronnen.