Een opeenstapeling van problemen kan iemands leven ontwrichten en leiden tot ernstige fysieke en psychische klachten. Met het preventieplan ‘Stop het stapelen’ willen we gemeenten een handvat bieden om schrijnende situaties, escalatie en veiligheidsissues vóór te zijn.

  Het goede nieuws is dat je als gemeente veel kunt doen om een stapeling van problemen te voorkomen. Het doel is dat onze inspanningen leiden tot een fijner en stabieler leven voor inwoners, minder veiligheidsrisico’s en minder druk op organisaties in de zorg- en veiligheidssector en op gemeenteambtenaren. De opgedane kennis en ervaringen van onder andere de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en De Bilt vormen de basis voor het preventieplan ‘Stop het stapelen’.

  In samenwerking met ervaringsdeskundigen houden we weer 2 werksessies over het preventieplan. De 1e sessie is op 23 januari in Dordrecht. Tijdens de sessie gaat u voor uw eigen gemeente aan de slag. Doel: lokaal een (vervolg) stap te nemen om stapelingen van problemen bij inwoners in een kwetsbare positie te verminderen. U komt collega-beleidsmedewerkers uit andere gemeenten tegen, wisselt ervaringen uit en kunt samen met ervaringsdeskundigen en anderen aan de slag.

  Locatie en tijd
  • Heerlen
  • Maandag 30 januari, 10.00 - 13.00 uur
  Doelgroep

  Beleidsmedewerkers, professionals gemeenten, procesregisseurs

  Kosten

  Geen

  Meer informatie
  Organisator
  VNG