Op donderdag 7 november vindt in Nieuwegein het jaarlijkse uitvoeringscongres plaats. Na de plenaire opening kiest u in 3 ronden workshops. Ook bent u welkom op de informatiemarkt. Daar is ook een ‘meet & greet’ met vakcollega’s. Heeft u vragen of wilt u gewoon een gesprek aangaan? Dan bent u meer dan welkom.
Op donderdag 7 november vindt in Nieuwegein het jaarlijkse uitvoeringscongres plaats. Het programma start met een inloop tussen 09.00 en 10.00 uur. Na de plenaire opening om 10.00 uur kiest u in drie ronden workshops. Ook bent u welkom op de informatiemarkt. Ga vooral ook langs bij het GemeenteDelersplein. Laat u inspireren door de deelnemers van deze landelijke competitie en hun herbruikbare initiatieven uit de gemeentelijke praktijk. Rond 16.30 uur sluiten we de dag af met een borrel. Meer informatie en aanmelden kan via VNG Uitvoeringscongres 2024

Informatiemarkt

De collega's die u kunt ontmoeten: 

  • 09.00 - 17.00 uur Team Grip op informatie
  • 11.15 – 13.15 uur Anne-Maartje Douque en Jelle Clemens (Adviescollege openbaarheid en informatiehuishouding)
  • 11.15 – 13.15 uur Peter Bont (projectleider RDDI) en Carina Jacobi (beleidsadviseur Ministerie van BZK. Beide collega’s zijn actief betrokken bij het opstellen van de definities van de te openbaren categorieën van artikel 3.3 van de Wet open overheid.
  • 12.30 – 14.45 Frank van Ierssel (voorzitter Maatschappelijke coalitie over informatie gesproken)
  • 14.30 – 16.15 uur Peter de Baat en Bert Bouwmeester (VNG ambassadeurs Wet open overheid)

Workshops Grip op Informatie

11.30-12.30 Workshop Informatiebeheer binnen MS365 (Sessie 11)
Vrijwel alle gemeentes gebruiken M365. Tijdens deze sessie vertelt Hans Kompier (Programmamanager bij de gemeente Amsterdam) hoe ze M365 concreet hebben ingeregeld. Namens gemeente Heerenveen vertelt Erik Wijnholts (strategisch adviseur bij de gemeente Heerenveen) hoe ze op basis van het eerder opgestelde document met tips zelf beleid zijn gaan schrijven en M365 hebben ingericht.
13.35-14.45 Workshop Samenwerken voor openbaarheid (Sessie 44)
De Woo biedt ruimte voor samenwerking met verzoekers én voor maatwerk. Vooral bij ingewikkelde of omvangrijke Woo-verzoeken is dit belangrijk. De overheid moet daarbij behulpzaam zijn en de verzoeker redelijk. Maar hoe pak je de samenwerking aan? Welke stappen kun je daarbij zetten? En welke randvoorwaarden zijn nodig, zoals informatiespecialisten en zoekfunctionaliteiten? Jelle Clemens en Nienke Hidding van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) bespreken dit aan de hand van praktijkvoorbeelden. Namens de gemeente Arnhem zullen Ruben Kroes en Lydia Beckers, beiden werkzaam bij juridische zaken, concrete tips gegeven worden uit de praktijk over hoe ze zorgen dat Woo-verzoeken zo snel mogelijk worden afgehandeld.

Locatie en tijd

  • Congrescentrum Nieuwegein, Blokhoeve 1 in Nieuwegein
  • 09.00 - 16.30 uur

Doelgroep

Conform VNG Uitvoeringscongres

Kosten

  • Geen

Organisator

VNG Realisatie/Grip op Informatie