De VNG ontwikkelt een tool waarmee verduurzaming van buitenverlichting inzichtelijk wordt gemaakt. Tijdens het webinar presenteert CE Delft een conceptversie. Neem deel aan het webinar, geef uw feedback en verbeter de tool zodat uw gemeente straks optimaal kan kiezen voor duurzame openbare verlichting.

Bij openbare verlichting is veel winst te behalen in energieverbruik, duurzaamheid van materialen en kosten gedurende de hele levensduur. Gemeenten hebben bij het vernieuwen van buitenverlichting veel opties om uit te kiezen. Om beleidskeuzes voor verLEDding makkelijker te maken, ontwikkelt de VNG samen met CE Delft en Tauw een instrument. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat financiert deze uit de Klimaatenvelop. 

Graag nodigen wij praktijkgerichte ambtenaren zoals duurzaamheidsmanagers en betrokkenen bij de inkoop van openbare verlichting uit om deel te nemen aan dit webinar. Het is bedoeld om kennis te maken met de tool en de ontwikkelaars feedback te geven zodat de tool beter aansluit bij praktijksituaties en wensen van gebruikers.

Live sessie

Naast interactie met de gastsprekers, kunt u met de andere deelnemers van gedachten wisselen over vragen uit uw eigen praktijk. U kunt meedoen in de chat, meerkeuzevragen beantwoorden en reacties geven op open vragen. U heeft alleen goed internet, een computer of tablet nodig met een speaker of ‘oortjes’. 

Het is een uur intensief leren, delen en samenwerken. Vanwege het interactieve karakter van het webinar, zal het niet volledig in een opname terug te zien zijn. Zorg dus dat u er live bij bent en dat u actief deelneemt aan de chats. U kunt kiezen of u dat anoniem doet of niet. Na afloop zullen wij de presentatie van de gastspreker delen met alle geïnteresseerden. 

Locatie en tijd
  • online vanaf uw eigen werkplek 
  • van 9:00 tot 10:00 uur
Doelgroep

Iedereen die geïnspireerd wil worden op het gebied van duurzaam GWW en CO2-reductie, zoals inkopers, duurzaamheidsmanagers en projectmanagers GWW.

Kosten

Deelname is gratis en kost u slechts 1 uur van uw tijd. Geen reistijd, parkeer- of OV-stress.

Organisator
VNG