Op zoek naar ideeën om kwetsbare inwoners te ondersteunen? En wilt u graag uw eigen dilemma's en bevindingen hierover delen? Volg dan het webinar 'Persoonlijk contact voor iedereen'.

Elke gemeente heeft te maken met kwetsbare inwoners die op afstand staan van de samenleving en de arbeidsmarkt. We willen dat ook deze inwoners mee kunnen doen en de regie kunnen voeren over hun eigen leven. Met dit idee gingen de gemeenten Helmond, Leiden en Tilburg aan de slag door projecten op te zetten om inwoners beter te kunnen helpen. De ministeries van Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunden deze projecten.

Projecten

De 3 projecten zijn onderzocht en beschreven in de rapportage 'Persoonlijke begeleiding in de bijstand'.

Cruciaal in de 3 aanpakken blijkt persoonlijk contact te zijn. Dit lijkt vanzelfsprekend en zou misschien ook zo moeten zijn. Maar wij hebben ervaren dat er verschillende dilemma's en keuzes uit voortkomen. Daarbij komt dat het coronavirus het ons allemaal moeilijker maakt om persoonlijk contact te maken.

Webinar

We delen graag onze ervaringen in een serie van webinars met daarin de mogelijkheid om andere professionals te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Op 26 oktober vindt het derde en laatste webinar plaats uit de reeks. 

Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met diverse wetenschappers over de wetenschappelijk invalshoek van persoonlijk contact en het verband tussen participatie/werk en gezondheid. Sprekers zijn prof. Roland Blonk, prof. Menno Fenger en prof. Lex Burdorf.

Locatie en tijd
  • Online
  • 10.00-12.00 uur
Doelgroep

Wethouders, managers en beleidsmedewerkers binnen het sociaal domein

Kosten

Geen kosten

Organisator
Gemeenten Helmond, Leiden en Tilburg