Conflicten en agressie tijdens het werk. Ook gemeenten en hun ambtenaren hebben hier helaas mee te maken. Dit geldt zeker ook in deze toch vaak stressvolle COVID-19 periode. Boze burgers, agressieve aanvragers, manipulerende klagers en opgefokte types die geen nee accepteren. Hoe reageert u in zo'n situatie?

Op dinsdag 2 februari 2021 organiseert de VNG in samenwerking met Caroline Koetsenruijter het webinar ‘Omgaan met agressie en conflicten’. Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

Agressie en conflicten

Conflicten en agressie zorgen voor stress en daar kunnen mensen letterlijk ziek van worden. Voor vele professionals bij gemeenten wordt het effectief omgaan met conflicten steeds belangrijker. Er is helaas een stijgende lijn van het aantal conflicten te zien. 

In dit webinar krijgt u aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden handvaten hoe om te gaan met lastig gedrag en conflicten. U krijgt inzicht in hoe conflicten ontstaan, hoe u ze herkent en kunt oplossen en wat de effecten van conflicten zijn. Door middel van een chatfunctie is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Bonus!

De VNG stuurt (indien gewenst) na afloop van het webinar gratis het boek ‘Jij moet je bek houden!’ Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten naar de deelnemers aan het webinar.

Spreker

Het webinar wordt verzorgd door Caroline Koetsenruijter, zij is communicatie- en conflicthanteringstrainer, veranderkundige en jurist.  Ze schreef onlangs het boek Jij moet je bek houden!’, dat nummer 1 werd bij Managementboek en inmiddels een derde druk heeft. Het boek, gebaseerd op praktijkverhalen, biedt de laatste inzichten op het gebied van agressie- en conflicthantering. Oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer, hoogleraren Carsten de Dreu en Kees van den Bos werkten mee aan het boek, dat ook nog eens wordt aanbevolen door Jan van Zanen.

Het webinar zou op 14 januari plaatsvinden maar is verplaatst naar 2 februari. 

Locatie en tijd
  • Online
  • Dinsdag 2 februari van 10.00 tot 11.30 uur
Doelgroep

Het webinar is geschikt voor een brede doelgroep werkzaam binnen gemeenten, denk bijvoorbeeld aan beleidsmedewerkers, juristen en handhavers.

Organisator
VNG