Hoe zorgen we ervoor dat de inburgeraar zijn eigen rechten en plichten begrijpt én wil nakomen? De inburgeraar heeft meteen al een aantal verplichtingen bij de Brede Intake en de PIP. Deze plicht houdt onder andere in dat de inburgeraar op de afspraken verschijnt en meewerkt aan de leerbaarheidstoets.

Preventie staat hierbij centraal. U wilt als gemeente fouten en mistanden voorkomen doordat er sprake is van een PIP die de inburgeraar goed begrijpt. Dat is niet makkelijk. Hoe kunt u bijvoorbeeld de rechten, plichten en de daaraan gekoppelde consequenties van iemand bespreken zonder dat hij of zij het idee krijgt dat de gemeente geen vertrouwen heeft in het proces?

Arjen Geurts (gemeente Midden-Drenthe), Nicolette Lima en Khadijza Tatou (gemeente Capelle aan den IJssel), zijn tijdens het webinar aanwezig om hun ervaringen te delen met het werken in de geest van de nieuwe Wet Inburgering. Beide gemeenten hebben pilots uitgevoerd die vanwege de positieve ervaring doorgang krijgen. Samen met hen gaan we in op hoe u ervoor zorgt dat informatie en afspraken goed landen bij de inburgeraar en op welke manier heldere communicatie hieraan bijdraagt.

Deze sessie is onderdeel van de online sessies Inburgering in Uitvoering van Divosa en de VNG.

Locatie en tijd
  • Online
  • Van 11.00 tot 12.00 uur
Doelgroep
  • (Aankomend) klantregisseurs, consulenten, regievoerders die aan de slag gaan met de nieuwe Wet Inburgering
Kosten
  • Geen
Organisator
VNG Naleving