In dit webinar legt Paul van der Velpen uit hoe de tool 'Klantroutes Kansrijke Start' kan helpen bij het bieden van ondersteuning aan kwetsbare (aanstaande) ouders in de eerste 1000 dagen vanaf de zwangerschap. De tool is een initiatief vanuit het landelijke programma Kansrijke Start. 

Paul van Velpen heeft de tool ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van VWS. De tool helpt gemeenten en zorgverzekeraars bij de inkoop van zorg en hulp. Daarnaast biedt de tool overzicht in de sociale kaart van de gemeente en kan zo gebruikt worden bij het bouwen van een sluitend en compleet zorg- en hulplandschap.

In dit webinar legt Paul van der Velpen uit hoe de gemeente als inkoper de tool kan gebruiken samen met de andere partijen die betrokken zijn bij het programma. Ook de samenwerking met de zorgverzekeraar als inkoper van geboortezorg, kraamzorg, huisartsenzorg etc. kan er door versterkt worden. Een goede samenwerking van lokale partners is van groot belang om (aanstaande) ouders effectief te kunnen ondersteunen bij het opvoeden van hun jonge kind(eren). Goede samenwerking van partners rond de geboorte is de eerste schakel in de lokale jeugdketen van jeugdgezondheidszorg, opvoedondersteuning, jeugdzorg, wijkteams etc.

Ook wordt ervaring meegenomen uit de afgelopen periode: welke voorzieningen blijken belangrijk voor het bereiken van kwetsbare groepen? Kan digitale zorg daar wel/niet een rol bij spelen? Er is gelegenheid tot interactie en het stellen van vragen.

Schema webinar:

 • Opening en introductie door mw. E. Dekker, senior adviseur gezondheid VNG
 • Presentatie Klantroutes Kansrijke Start, door dhr. P. van der Velpen
 • Plenaire discussie
 • Afsluiting
  Locatie en tijd
  • Online
  • 14:00-15:30 uur
  Doelgroep

  Wethouders en beleidsadviseurs gezondheid en jeugd

  Kosten

  Geen kosten

  Meer informatie

   Alvast meer informatie over de tool? Kijk op de website van Kansrijke Start.

   Organisator
   VNG