Een plekje voor iedereen, óók als je een arbeidsbeperking hebt. Daar staat bijna iedereen achter. Waarom lukt het dan toch niet om altijd voldoende invulling te geven aan de banenafspraak? '80% van de mensen maakt goede voornemens, maar slechts 8% maakt ze waar…' Welkom in de wereld van de gedragspsychologie.

Tot voor kort werd gedacht dat mensen in staat zijn keuzes te maken die (rationeel) het meest in ons eigen voordeel zijn of waar we belang aan hechten op de lange termijn. Nog steeds een belangrijke mythe: als we mensen maar genoeg informatie geven en uitleggen waarom iets belangrijk is, dan vertonen ze het gewenste gedrag wel. Automatisch gedrag en allerlei omgevingsfactoren creëren echter een kloof tussen iets wíllen en het ook daadwerkelijk doen. In het webinar Gedragspsychologie en de Banenafspraak van onderzoeks- en adviesbureau Duwtje, wordt u geïntroduceerd in het vakgebied gedragspsychologie, leert u een aantal principes over hoe mensen gedragskeuzes maken én hoe u hiermee kunt omgaan in de praktijk.

Locatie en tijd
  • Online
  • 11.00 - 12.00 uur
Doelgroep

Iedereen die binnen zijn of haar gemeente bezig is met of betrokken is bij de Banenafspraak (of aangesloten leden WSGO, Veiligheidsregio’s, gemeenschappelijke regelingen)

Kosten

Geen kosten

Meer informatie

Heeft u specifieke gedragsvraagstukken/vragen waar u mee zit binnen jouw organisatie? Mail ze naar eva@duwtje.com of naar yacinta.schrover@vng.nl vóór 20 december. Wij proberen deze mee te nemen in het webinar.

Organisator
VNG i.s.m. Bureau Duwtje