Hoe zorgt u ervoor dat u iedereen in een diverse samenleving bereikt, dat iedereen begrijpt wat er van haar of hem wordt gevraagd en daar vervolgens ook gehoor aan geeft? Onvermijdelijke vragen voor elke overheid in deze coronatijd. In het webinar ‘17 miljoen mensen en 1 boodschap - lessen van corona voor de nieuwe verscheidenheid’ gaan we dieper in op het bereiken van de hele samenleving.

Tijdens het webinar gaan we in gesprek met verscheidene experts en gemeenten. Ook krijgt u de kans uw vragen te stellen en eigen ervaringen te delen. Samen verkennen we de kansen, mogelijkheden en opgaven rondom het bereiken van de hele samenleving. 

  • Met wethouder Marie-Thérèse Meijs bespreken we hoe Gemeente Haarlem de resultaten van het onderzoek naar communicatie tussen instanties en laagtaalvaardige inwoners met een migratieachtergrond toepast.
  • Met KIS – het kenniscentrum voor integratie en samenleven – bespreken we de lessen die onderzoek in Haarlem op dit punt biedt.
  • Met Habib el Kaddouri van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders gaan we in op de lessen die hij trekt uit drie maanden Corona en het bereiken van groepen mensen. 
  • Ali Rabarison, VNG directeur inclusieve samenleving sluit de bijeenkomst af met de presentatie van het portfolio Nieuwe Verscheidenheid, een interactieve kaart met interviews met bestuurders, praktijkervaringen, programma’s en projecten op het brede terrein van diversiteit. 

Meer informatie over het programma en sprekers vindt u op het VNG-forum ‘Diversiteit. Als u een account heeft kunt u meteen inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer dan eerst.
 

Locatie en tijd
  • Vanachter uw pc
    van 10.30-12.00 uur
Doelgroep

Het webinar is primair bedoeld voor bestuurders (burgemeesters, wethouders, raadsleden). Een ondersteunende ambtenaar kan gerust ook deelnemen.

Meer informatie

Via het nieuwe VNG Forum Diversiteit krijgt u meer informatie over het programma en kunt u aangeven welke vragen u aan bod wilt laten komen in het webinar.

Deelnemen aan het VNG forum kan hier.  Als u een account heeft kunt u meteen inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer dan eerst.

Organisator
VNG