Welke rol kunt u als gemeente pakken binnen het thema studenten en middelengebruik? En waarom is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan?

In deze webinar nemen de sprekers u mee in hoe u lokaal een integrale aanpak rondom studenten kunt opzetten. De kern? Werk samen met onderwijsinstellingen, studentenorganisaties en de instelling voor verslavingszorg en maak afspraken met elkaar. Klinkt logisch, maar toch is het in de praktijk soms best een uitdaging. Wilt u weten hoe u dat doet? Dat hoort u in deze webinar! En heeft u zelf goede voorbeelden of ideeën: u bent van harte welkom om deze met ons te delen. Ook is er alle ruimte om de sprekers vragen te stellen. Meld u dus snel aan!

Sprekers:
Laura Nijkamp (Trimbos-instituut)
Jolien Dopmeijer (Trimbos-instituut)
Gemeente Rotterdam (spreker volgt nog)

Locatie en tijd
  • Online 
  • Het webinar start om 13.00 uur en duurt tot ca. 14.30 uur.
Doelgroep

Gemeenten, preventieprofessionals, onderwijsinstellingen en studentenorganisaties die willen weten hoe een lokale aanpak op studenten en middelengebruik kan worden opgezet en uitgevoerd.

Kosten

Geen kosten

Meer informatie

https://vng.nl/rubrieken/onderwerpen/lokale-preventieakkoorden
Er is ook een themapagina over alcohol https://vng.nl/artikelen/thema-alcohol

Als u vooraf een casus, goed voorbeeld of vraag wilt indienen dan kunt u deze mailen naar lokalepreventieakkoorden@vng.nl .  

Organisator
VNG in samenwerking met Trimbos-instituut en de gemeente Rotterdam