Bij het UWV vindt een vergaande digitalisering plaats vanwege het coronavirus. UWV-medewerkers werken thuis. Het aantal mensen dat een beroep doet op de Ziektewet en WW neemt toe. Ook heeft het UWV in korte tijd extra dienstverlening ingericht voor ondernemers. Het belang van informatiebeveiliging neemt hierdoor fors toe. Hoe blijft het UWV in control?

Alex Kooistra, CISO bij het UWV, vertelt tijdens dit webinar hoe zijn organisatie het aanpakt. Hoe zorgen ze ervoor dat ze weerbaar blijven? En wat hebben zij geleerd van de cyberincidenten in de gemeente Lochem, Universiteit Maastricht en de Citrix-problematiek?

het UWV onderschrijft het belang van regelmatig oefenen op het gebied van cybersecurity. Om de weerbaarheid te testen en te versterken heeft het UWV de afgelopen jaren zelf Redteaming-activiteiten uitgevoerd. Dit leverde goede inzichten op. U hoort het tijdens het webinar. 

Overheidsbrede cyberwebinars

Oktober is European Cyber Security Month. U kunt in deze maand diverse overheidsbrede cyberwebinars volgen. Tijdens deze online sessies delen bestuurders en professionals uit verschillende overheidslagen hun lessons learned. Ook wordt u uitgedaagd om actief aan de slag te gaan in uw eigen organisatie, zodat u nog beter voorbereid bent en weerbaarder wordt tegen cyberincidenten. 

Locatie en tijd
  • Online
  • 15:00 - 16:00 uur
Doelgroep

Security professionals, managers en bestuurders van alle overheden

Kosten

Deelname is gratis

Meer informatie
Organisator
ICTU en VNG Connect i.o.v. het ministerie van BZK