Deelnemers krijgen in dit webinar een inkijkje in de (proces)automatisering van het waterwerk in Nederland. Waar waterschappen al eeuwenlang onderling samenwerken, voegen cyberdreigingen daar nieuwe afhankelijkheden aan toe. In dit webinar bespreken we de kaders en bouwstenen voor de cyberweerbaarheid. Zowel voor de waterschappen onderling als voor samenwerking met de waterketenpartners.

Hoe borgen de waterschappen de cyberveiligheid van onze ‘digitale dijken’ in Nederland? En hoe werken ze samen met de waterketenpartners om de digitale weerbaarheid ketenbreed te vergroten? Wat zijn de fundamenten van deze samenwerking?

Waterschappen maken voor uitvoering van de missie ‘droge voeten, schoon water’ vergaand gebruik van geautomatiseerde systemen. Deze hoge digitaliseringsgraad speelt ketenbreed. Dit maakt samenwerking op het gebied van cyberveiligheid bij de uitvoering van het werk cruciaal, zowel binnen de waterschappen onderling als tussen de waterketenpartners.

Overheidsbrede cyberwebinars

Oktober is European Cyber Security Month. U kunt in deze maand diverse overheidsbrede cyberwebinars volgen. Tijdens deze online sessies delen bestuurders en professionals uit verschillende overheidslagen hun lessons learned. Ook wordt u uitgedaagd om actief aan de slag te gaan in uw eigen organisatie, zodat u nog beter voorbereid bent en weerbaarder wordt tegen cyberincidenten. 

Locatie en tijd
  • Online
  • 13:00 - 14:00 uur
Doelgroep

CISO's, IT Management, IT Beheer, IT Advies, ICS / SCADA beheer

Kosten

Deelname is gratis

Meer informatie