In het Nationaal Preventieakkoord zijn ambities en doelstellingen afgesproken om sportverenigingen te helpen bij een passend alcoholbeleid om problematisch alcoholgebruik tegen te gaan en een grotere naleving op alcoholgebruik van jongeren onder de 18 jaar.

Als gemeente speelt u een belangrijke rol in de handhaving op de horecavergunning van sportverenigingen. In dit praktijkgerichte webinar krijgt u inzicht in de beschikbare ondersteuning voor sportverenigingen en hoe u hier gebruik van kunt maken. 
 
NOC*NSF vindt het belangrijk dat er goed wordt omgegaan met alcohol en sport. Daarom hebben wij in samenwerking met een aantal andere organisaties zoals Stichting Jeugd & Alcohol en Team:Fit (werkwijze JOGG) de ‘richtlijnen alcohol en sport’ ontwikkeld. Wij staan we stil bij hoe u deze inzet en welke andere mogelijkheden er nog meer zijn om aan de slag te gaan met een passend alcoholbeleid.
 
De Team:Fit Coach laat zien hoe de sportlocaties begeleid worden op het thema alcohol en hoe we hier samen in kunnen optrekken.   

Sprekers:
VNG – Projectleider preventieakkoord
JOGG – Swer Elbertsen – Team:Fit Coach
NOC*NSF – Adelien van Kooten – Projectleider gezonde sportomgeving

Meld u dus nu aan voor dit webinar.  

Locatie en tijd
  • Online

  • Het webinar start om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 15.00 uur.

Doelgroep

Gemeenten, sportprofessionals en sportverenigingen, verslavingszorg

Kosten

Geen kosten

Meer informatie

https://vng.nl/rubrieken/onderwerpen/lokale-preventieakkoorden
Er is ook een themapagina over alcohol

Als u vooraf een casus, goed voorbeeld of vraag wilt indienen dan kunt u deze mailen naar lokalepreventieakkoorden@vng.nl   

Organisator
VNG in samenwerking Bureau Objectief, Trimbos, VWS en NOC*NSF en Team Fit (JOGG)