Graag nodigen we u uit voor de VTH netwerksessie over het inpassen van de rol van de raad bij de besluitvorming van een BOPA. Centraal staan 2 praktijkvoorbeelden, van de gemeenten Zwolle en Hof van Twente.

In deze sessie vertelt Patries van den Broek hoe de gemeente Zwolle het proces met de raad wil inrichten. Welke dilemma’s is de gemeente tegengekomen? Maar vooral ook: hoe is de gemeente daar uitgekomen?

In Hof van Twente loopt een enigszins andere route. Bert Blaauwendraad vertelt hoe de gemeente Hof van Twente het proces inricht als de raad een bindend advies wenst bij bepaalde initiatieven. De initiatieffase speelt hierbij een belangrijke rol.

Eerdere sessies over het proces met de raad bij een BOPA

Op 20 april 2022 heeft eveneens een VTH netwerksessie plaatsgevonden over het bestuurlijke proces met de raad in relatie tot de BOPA. In deze sessie heeft Elsa Duijnstee van de gemeente Overbetuwe een toelichting gegeven over de ervaringen van de gemeente Overbetuwe met het inpassen van een eventuele adviesrol van de raad bij de BOPA. Sarah Ros schetste het juridisch kader. Zwolle en Hof van Twente hebben weer net een wat andere insteek dan Overbetuwe toendertijd. We merken dat er veel vragen en variaties mogelijk zijn, vandaar dat we een tweede ervaringssessie over dit thema organiseren.

Bekijk de sessie van 20 april 2022 over de rol van de raad bij de BOPA in gemeente Overbetuwe (zie de 2e bijeenkomst op deze pagina)

Terugkijken 

De opname en de presentaties van alle sessies kunt u na afloop terugkijken op de webpagina van de VTH Netwerkbijeenkomsten.

Locatie en tijd
  • Donderdag 26 januari, 13.00 - 14.30 uur

  • Online via Microsoft Teams

Doelgroep

Professionals die te maken krijgen met de BOPA.

Kosten

Deelname is kosteloos.

Organisator
VNG