Elke bestuurder wil maatschappelijke doelen bereiken. Maar te vaak staan valkuilen en hindernissen het resultaat in de weg. Hoe herkent u ze? Hoe voorkomt u dat de publieke waarde in de knel komt? Dat is het thema van het VNG Risicobeheer Congres op donderdag 29 oktober.

‘Publieke waarde in de knel’ is een term van de Rotterdamse Rekenkamer die de rode draden haalde uit tien jaar rekenkameronderzoek. Denk aan fenomenen als bestuurlijke overmoed, financiële risico’s onderschatten of te weinig aandacht besteden aan de uitvoering. Hoe voorkom en vermijd je zulke valkuilen en patronen? De ondertitel van het congres luidt: ‘Op zoek naar het juiste spoor’. We onderzoeken oplossingsrichtingen. Moet een gemeente bijvoorbeeld minder bedrijfsmatig en meer vanuit maatschappelijke doelen werken? Of meer lering trekken uit wat er eerder (elders) is misgegaan? Hoe kun je bestuurlijk risicogedrag beheersen in een politieke omgeving?

Deelname

Ongeveer 200 mensen kunnen online meedoen.

Meer informatie

Locatie en tijd
  • Online programma: 10:00 – 12:30 uur
  • Deelnemers in Nieuwegein: ontvangst vanaf 9:15 en lunch tot 13:30 uur
  • Congreslocatie: MeetingDistrict, Blokhoeve 2a, 3438 LC Nieuwegein
Doelgroep

Wethouders, raadsleden, gemeentesecretarissen, concerncontrollers, strategische medewerkers en HR-managers

Kosten

Geen

Organisator
VNG Risicobeheer in samenwerking met de Rekenkamer Rotterdam, Risico Platform Overheden, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht en Wethoudersvereniging