Wilt u aan de slag met het VN-verdrag Handicap? Bent u benieuwd hoe andere gemeenten dit aanpakken? Kom dan naar deze digitale bijeenkomst voor de regio Midden met de gemeente Ooststellingwerf.

Tijdens deze regiobijeenkomst vertelt de gemeente Ooststellingwerf hoe zij bezig is met inclusie. Wethouder, beleidsmedewerker en ervaringsdeskundige vertellen over de levensdomeinen waar Ooststellingwerf extra op heeft ingezet. Er is ook aandacht voor de mogelijkheden die regionale samenwerking op het gebied van inclusie biedt. U zult de kans krijgen om inclusieambtenaren en ervaringsdeskundigen uit andere gemeenten te ontmoeten.

Locatie en tijd
  • Online, via Zoom (Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een link en instructies voor deelname.)
  • 9.30-11.00 uur
Doelgroep
  • Gemeenteambtenaren die zich bezig (willen) houden met inclusie, het VN-Verdrag Handicap en mensen met een beperking. Iedere gemeente kan ook een ervaringsdeskundige uitnodigen.

Kosten
  • Geen.
Meer informatie

In juli 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd. Alle gemeenten zijn inmiddels verplicht om uitvoering te geven aan dit verdrag middels een Lokale Inclusie Agenda. Lees op de webpagina van Iedereen doet mee! meer over dit verdrag, de Lokale Inclusie Agenda en hoe de VNG gemeenten ondersteunt bij het werken aan een toegankelijke en inclusieve gemeente.

Organisator
VNG