Bent u raadslid of griffier en wilt  meer weten over uw rol in de aardgasvrije opgave? Kom dan naar het landelijke congres Aardgasvrije Wijken.

Met een groep van 15 tot 20 raadsleden en griffiers uit heel Nederland delen we kennis en ideeën over de transitie naar aardgasvrije wijken. Onderwerpen als rolverdeling, burgerparticipatie, communicatie en democratische besluitvorming passeren hierbij de revue. Ook brengen wij je op de hoogte van inzichten over het besluitvormingsproces en betrokkenheid van bewoners uit recente projecten van Platform31. In de bijeenkomst halen we op tegen welke knelpunten de gemeenteraad aanloopt in deze transitie, welke vragen dat oproept en aan welke kennis behoefte is. Ook verkennen we op welke manier je hier graag meer over zou willen leren. Op basis van de inzichten uit deze bijeenkomst ontwikkelt Platform31 samen met het Kennis- en Leerprogramma in 2020 gerichte kennissessies en materialen om raadsleden en griffiers te ondersteunen.

Locatie en tijd
  • Gemeentehuis te Nijmegen
  • 16.00 tot 20.00 uur
Doelgroep

De bijeenkomst is exclusief voor raadsleden en griffiers die al actief bezig zijn met de warmtetransitie. U weet op hoofdlijnen waar de transitie over gaat en kunt hierop reflecteren. Er loopt bijvoorbeeld een proeftuin of een pilot, waarbij de gemeenteraad actief betrokken is (geweest). Of het onderwerp is besproken in een raadswerkgroep over de warmtetransitie of energietransitie.

Wij streven per bijeenkomst naar een diverse mix van 15 tot 20 raadsleden en griffiers. Dit kan ertoe leiden dat we een selectie moeten maken.

Kosten

Geen kosten

Meer informatie
  • Wilt u meer weten over het Programma Aardgasvrije Wijken en het bijbehorende Kennis- en Leerprogramma? Kijk dan op: www.aardgasvrijewijken.nl
Organisator
Platform 31 in samenwerking met het Kennis- en Leerprogramma Programma Aardgasvrije Wijken, de Vereniging van Raadsleden en de Vereniging van Griffiers