Probiblio organiseert voor bibliotheken en gemeenten een online verdiepingssessie over samenwerking rond digitale inclusie. De livestream is een vervolg op de regionale netwerkbijeenkomsten, georganiseerd in samenwerking met en in opdracht van de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland.

Tijdens netwerkbijeenkomsten op 24 juni (Noord-Holland) en 8 september (Zuid-Holland) gingen bibliotheken en gemeentelijke partners al met elkaar in gesprek over digitale inclusie. In alle gemeentes in Noord- en Zuid-Holland zijn in bibliotheken Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) ingericht waar mensen terecht kunnen met vragen over het gebruik van digitale overheidsdiensten. "Een goed initiatief, maar we zijn er nog niet," bleek na beide bijeenkomsten.

In de online bijeenkomst op 24 november gaan we dieper in op twee vragen: Hoe kunnen bibliotheek en gemeente het beste samenwerken om de digitale inclusie te bevorderen van hen die dit het hardst nodig hebben? En hoe zorg je vervolgens voor de continuïteit van de informatiepunten? Moderator Joost Hoebink zal ook het online gesprek in goede banen leiden. De livestream is te volgen via Vimeo, de link wordt naar u opgestuurd.

Locatie en tijd

Online
10:30 - 12:00

Kosten

geen

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Probiblio.

Organisator
Probiblio