Het is best een uitdaging om een complexe juridische boodschap op een heldere manier over te brengen. Hoe zorgt u ervoor dat de burger uw verhaal als logisch ervaart? En maakt u begrijpelijke zinnen waarin juridische nuances behouden blijven? In deze training geven 2 experts antwoord op deze en andere vragen.

Deze training zit vol. U kunt zich nog aanmelden voor de reservelijst.

In twee onlinesessies krijgt u praktische handvatten om teksten begrijpelijker te maken voor burgers. Het doel van de tekst is daarvoor het startpunt: wat moet de lezer precies weten, voelen of doen na het lezen van uw tekst? Wat is de kern van wat u wilt zeggen? Als u dat eenmaal scherp heeft, kunt u keuzes maken voor de structuur. De typische juristenvolgorde is voor de burger meestal niet prettig. Maar hoe bouwt u uw brief  of andere tekst dan wel op?

Tot slot is er tijdens de sessies natuurlijk ook volop aandacht voor taal. Woorden doen er tenslotte toe. Welke termen kunt u beter niet gebruiken en wat doet u met noodzakelijk jargon? En hoe zorgt u ervoor dat de burger zich op een prettige manier aangesproken voelt? U gaat aan de slag met uw eigen brieven, zodat u van deze training direct profijt heeft in uw werk.

Locatie en tijd
  • Online
  • 29 augustus en 6 oktober 2022 van 13.00 - 16.30 uur
Organisator
Taalunie