Conflicten gaan niet in quarantaine. Termijnen lopen gewoon door, collega’s en burgers ervaren meer stress en onzekerheid. Dit zorgt voor kortere lontjes en langere tenen. Wilt u in staat zijn om conflicten te de-escaleren of iemand op vervelend gedrag aan te spreken? In deze online masterclass leert u hoe u met behoud van regie tot een goed gesprek komt.

Helaas komen lastige gesprekken vaker voor dan gedacht. Ook nu. Zowel intern als extern. Denk aan botsende belangen, zoals bij de handhavende afdeling die niet blij is met de afdeling vergunningen of de vakafdeling die baalt van de juristen bij bezwaar. Of slechtnieuwsgesprekken, bijvoorbeeld bij getroffen ondernemers die niet voldoen aan de voorwaarden voor bepaalde regelingen. 

Hoe langer u wacht met het de-escaleren, hoe lastiger het wordt er nog samen uit te komen. Volg daarom deze masterclass en leer hoe u sterker uit de strijd komt!

Na deze online masterclass: 

  • kunt u direct aan de slag met informele interventies in uw organisatie;
  • heeft u inzicht in het fenomeen conflict en de-escalatie;
  • weet u welke bijdrage het kan leveren aan de verbetering van de dienstverlening van gemeenten aan burgers en bedrijven;
  • heeft u tips en tricks om lastige gesprekken effectief te voeren;
  • kunt u grenzen stellen met relatiebehoud;
  • kunt u de gesprekspartner kalmeren bij emoties.

Programma

In de online masterclass gaat u aan de slag met 2 ervaren trainers, die ook trainingsacteurs zijn. U krijgt inzicht in allerlei vormen van conflictgedrag en de kans om:
1) conflictgedrag te herkennen
2) gedrag te beïnvloeden.

Verder is er alle ruimte voor eigen inbreng van casuïstiek. 

Locatie en tijd

09.30 – 12.30 en 13.30 – 16.00 uur

Doelgroep
  • Betrokken professionals binnen gemeenten die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor het nemen van slecht nieuws besluiten, behandelen van bezwaren en klachten en het geven van adviezen hoe om te gaan met conflicten.
  • Betrokken professionals binnen gemeenten die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor de strategische koers van gemeenten.
  • Beleidsambtenaren, informatiemanagers, managers bedrijfsvoering en managers informatievoorziening die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van het versnellen van de gemeentelijke innovatie. 
Kosten

€ 495,- (excl. btw)

Meer informatie

Er is ruimte om goede voorbeelden te delen, te reflecteren op wat u heeft geleerd en het ontwikkelen van nieuwe oplossingsrichtingen die u direct meeneemt naar uw eigen werkplek en organisatie.

Organisator
VNG Connect & Instituut KCB