Overheidsorganisaties gebruiken basisgegevens voor de uitvoering van taken. Het VNG-programma Haal Centraal realiseert API’s waarmee overheidsorganisaties deze gegevens rechtstreeks bij de landelijke basisregistraties kunnen ophalen. Deze sessie gaat specifiek in op de security rondom werken met de API’s.

In deze online informatiesessie hoort u hoe uw organisatie de security gefaseerd kan opschalen als onderdeel van het starten met de Haal Centraal API’s.   

Inhoud van de sessie

U krijgt in 60 minuten relevante informatie over:

  • Taakapplicaties in de cloud veilig aansluiten op Haal Centraal API’s  
  • Het belang van een API Gateway en Identity provider
  • Centraal loggen en protocolleren 
  • Centraal beheren van rollen en rechten met een IGA-systeem
  • Tijdens de sessie is er gelegenheid om vragen te stellen.
Locatie en tijd
  • Donderdag 24 november, 10:00 - 11.00 uur
  • Online via Microsoft Teams (u krijgt na uw aanmelding een link via e-mail).
Doelgroep

CIO’s, CISO’s, informatiemanagers, informatieadviseurs, functioneel beheerders, privacy officers, en architecten bij overheidsorganisaties.

Kosten

Geen

Meer informatie

Overheidsorganisaties gebruiken basisgegevens voor de uitvoering van hun taken. Vaak halen ze die gegevens uit lokale kopieën van de landelijke basisregistraties. Gegevens in lokale kopieën kunnen verouderd zijn. Daardoor kunnen fouten ontstaan. En het aansluiten op deze kopieën is duur en ingewikkeld.

Het programma Haal Centraal van de VNG realiseert API's waarmee overheidsorganisaties basisgegevens rechtstreeks bij landelijke registraties kunnen ophalen. Op dit moment zijn er drie API’s landelijk beschikbaar waarmee organisaties kunnen aansluiten op de registraties bij het Kadaster. In 2022 komen er API’s bij voor het bevragen van de Basisregistratie Personen (BRP) van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Lees meer over Haal Centraal.

Organisator
VNG Realisatie