Overheidsorganisaties gebruiken basisgegevens voor de uitvoering van taken. Het programma Haal Centraal van VNG realiseert API’s waarmee overheidsorganisaties deze basisgegevens rechtstreeks bij de landelijke basisregistraties kunnen ophalen.

Deze sessie is vol. U kunt zich aanmelden voor de informatiesessie op 8 juni.

In een online informatiesessie op woensdag 11 mei, 10.00-11.00 uur, hoort u hoe uw organisatie kan starten met de Haal Centraal API’s. De sessie is relevant voor CIO’s, CISO’s, informatiemanagers, informatieadviseurs, functioneel beheerders, privacy officers, en architecten bij overheidsorganisaties.

  • U hoort in 60 minuten hoe uw organisatie kan starten met Haal Centraal API’s.
  • U krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen.

Inhoud van de informatiesessie

  • Haal Centraal API’s: nut en noodzaak.
  • Starten met de eerste API: wat heeft u nodig?
  • Opschalen van API’s: transitiestrategie.
Locatie en tijd
  • Woensdag 11 mei, 10.00-11.00 uur.
  • Online via Microsoft Teams (u krijgt na uw aanmelding een link via e-mail).
Doelgroep

CIO’s, CISO’s, informatiemanagers, informatieadviseurs, functioneel beheerders, privacy officers, en architecten bij overheidsorganisaties.

Meer informatie

Over Haal Centraal

Overheidsorganisaties gebruiken basisgegevens voor de uitvoering van hun taken. Vaak halen ze die gegevens uit lokale kopieën van de landelijke basisregistraties. Gegevens in lokale kopieën kunnen verouderd zijn. Daardoor kunnen fouten ontstaan. En het aansluiten op deze kopieën is duur en ingewikkeld.

Het programma Haal Centraal van de VNG realiseert API's waarmee overheidsorganisaties basisgegevens rechtstreeks bij landelijke registraties kunnen ophalen. Op dit moment zijn er drie API’s landelijk beschikbaar waarmee organisaties kunnen aansluiten op de registraties bij het Kadaster. In 2022 komen er API’s bij voor het bevragen van de Basisregistratie Personen (BRP) van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Lees meer over Haal Centraal.