Eens in de maand organiseert de VNG een netwerkbijeenkomst omgevingsplan. In dit netwerk helpen gemeenten elkaar bij het voorbereiden en maken van het omgevingsplan. Dit keer staat het thematisch opbouwen van het omgevingsplan centraal. 

Tijdens deze netwerkbijeenkomst kunt u ervaringen met elkaar uitwisselen en zal de VNG aftrappen met een presentatie waarin het standpunt van de VNG met betrekking tot de mogelijkheden van het thematisch opbouwen van het omgevingsplan wordt toegelicht.

Netwerk Omgevingsplan

Voor en door gemeenten, dat is het motto van dit netwerk. Veel gemeenten worstelen met dezelfde vraagstukken als het gaat om het omgevingsplan. Dit is de plek waar u ervaringen met elkaar kunt delen, vragen kunt stellen en tips kunt geven. Zo helpt u elkaar verder. 

Er zullen meer netwerkbijeenkomsten georganiseerd worden. De onderwerpen van de sessies worden door het netwerk bepaald en steeds door een andere gemeente voorbereid. De sessies staan in het teken van halen én brengen, zo helpen we elkaar verder! 

Zo sluit u zich aan bij het netwerk

U kunt zich bij het netwerk aansluiten door dit formulier in te vullen. U wordt dan toegevoegd aan de groep ‘Netwerk Omgevingsplan’ op het VNG-forum. Om toegang te krijgen tot de groep moet u lid zijn van het VNG-forum. Ben u nog geen lid, dan kunt u zich hier aanmelden.

In de forum-groep kunt u ervaringen delen en informatie uitwisselen met andere leden uit het netwerk. Ook houden wij u in deze groep op de hoogte van de planning en onderwerpen van de sessies en delen we waardevolle inhoud uit de sessies.

Welke onderwerpen wilt ú bespreken?

Heeft u een onderwerp dat u graag onder de aandacht wilt brengen in een van de sessies? Neem dan contact op door een mail te sturen naar Omgevingswet@vng.nl. Dan kijken we of we samen tot een mooie invulling kunnen komen. 

Locatie en tijd
  • Online
  • 14.00 - 15.30 uur
Doelgroep
  • Dit netwerk is interessant voor planmakers, juristen, geo-medewerkers en toepasbare regel-specialisten.
Kosten
  • Deelname is gratis.