Samen sterk voor huisvesting van internationale werknemers. Tijdens 3 Open Huisvestingen krijgen gemeentes, bestuurders, beleidsmakers en de pers de kans om een kijkje te nemen en in gesprek te gaan met een werkgever die gecertificeerd is met het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. 

Met het huisvestingsbeleid en ruimtelijke ordening in uw portefeuille komt er veel op u af. Er is landelijk een groot te kort aan huisvesting. Ook in de land- en tuinbouw is het aanbod van kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers een probleem. Gemeenten worstelen met het bieden van ruimte voor deze huisvesting, terwijl werkgevers hierom staan te springen. Daarom organiseert LTO van 12 t/m 25 mei 2022 de Week van de Huisvesting. 

Neem een kijkje bij een AKF-gecertificeerde agrarische ondernemer

Zou u graag eens kijken bij huisvesting op een agrarisch bedrijf en in gesprek komen met belangenorganisaties, werkgevers en werknemers? Meld u dan aan voor de Open Huisvesting tijdens de Week van de Huisvesting van 12 t/m 25 mei 2022. Gedurende 2 uren geeft de ondernemer, soms samen met werknemer, een rondleiding over het bedrijf en de huisvesting voor internationale werknemers; en gaan we graag met elkaar in gesprek.  

U kunt zich ook aanmelden voor de Open Huisvestingen in Gelderland (op maandag 16 mei) of in Zuid Holland (op donderdag 19 mei).

Locatie en tijd
  • 10.00 - 12.00
  • Verdonk Broccoli in Wervershoof (Noord Holland) 
    Verdonk Broccoli teelt ongeveer 3,4 miljoen broccoli per jaar op 300 hectare. Voor haar internationale werknemers heeft Verdonk Broccoli 4 jaar geleden op het eigen erf een oud kantorencomplex opgekocht en omgebouwd tot hotel. Iedere werknemer heeft een eigen slaapkamer en per vijf personen is er een keukenblok, wc en douche. In totaal zijn er 30 slaapkamers.  
Doelgroep
  • Gemeentes, bestuurders, beleidsmakers en de pers
Kosten
  • Geen
Meer informatie

Tijdens de Week van de huisvesting worden ook activiteiten georganiseerd voor agrarische ondernemers en bestuurders. De aftrap van de Week van de huisvesting vindt plaats op het congres ‘Twee jaar na Roemer en dan…’ dat georganiseerd wordt door het team Interdepartementale Project Arbeidsmigranten (IPA) in samenwerking met de VNG, het Expertisecentrum Flexwonen en andere partners. 

De Week van de huisvesting is een initiatief van de regionale LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB, LTO Nederland en de gelieerde vaktechnische organisaties Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO, Plantum NL en Anthos. De Week van de Huisvesting wordt mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt. Mail voor vragen naar mvmier@ltonoord.nl of rkeulen@ltonoord.nl.