Bent u al een tijdje aan de slag met het VN-verdrag Handicap en vraagt u zich af hoe u ervoor kunt zorgen dat inclusie op de lange termijn geborgd is? Bent u benieuwd hoe andere gemeenten dit aanpakken? Doe dan mee aan deze masterclass over het borgen van de Lokale Inclusie Agenda.

Tijdens de masterclasses Lokale Inclusie Agenda wordt er stilgestaan bij verschillende vraagstukken waar gemeenten mee te maken kunnen krijgen als zij met een Lokale Inclusie Agenda aan de slag gaan. We nemen mogelijkheden door en benoemen daarbij praktijkvoorbeelden. De masterclasses duren circa 1,5 uur en zijn interactief van opzet, zodat gemeenten gericht vragen kunnen stellen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

In deze masterclass geven we antwoorden op de vragen:

  1. Hoe organiseer je continuïteit op het thema inclusie van mensen met een beperking?
  2. Hoe borg je de inzet in meerjarenbeleid?
  3. Hoe houdt je het vast?
Locatie en tijd
  • Online, via Zoom (Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een link en instructies voor deelname.)
  • 15.00-16.30 uur
Doelgroep
  • Gemeenteambtenaren die zich bezig (willen) houden met inclusie, het VN-Verdrag Handicap en mensen met een beperking. Iedere gemeente kan ook een ervaringsdeskundige uitnodigen.

Kosten
  • Geen
Meer informatie

In juli 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd. Alle gemeenten zijn inmiddels verplicht om uitvoering te geven aan dit verdrag middels een Lokale Inclusie Agenda. Lees op de webpagina van Iedereen doet mee! meer over dit verdrag, de Lokale Inclusie Agenda en hoe de VNG gemeenten ondersteunt bij het werken aan een toegankelijke en inclusieve gemeente.

Organisator
VNG