Toegankelijke dienstverlening staat bij veel gemeenten hoog op de agenda. Daarom organiseert VNG in samenwerking met Gebruiker Centraal in de Week van de Toegankelijkheid (4-8 oktober) het spel Optimaal Digitaal.

Met het spel krijgt u binnen anderhalf uur inzicht in de toegankelijkheid van de (gemeentelijke) dienstverlening én concrete handvatten om de dienstverlening te verbeteren. U speelt samen met uw collega’s. Dit kan zowel digitaal met maximaal 4 deelnemers of in een fysieke vorm met een team van maximaal 7 deelnemers. U kunt zelf spelleider zijn of een van uw collega’s kan die rol op zich nemen.

Voor het beste resultaat is het aan te raden een (online) spelleider training te volgen. Deze vindt plaats op 8, 12 of 25 oktober.

Het doel is om te zorgen dat zoveel mogelijk gemeenten het spel gaan spelen in of rond de Week van de Toegankelijkheid. Iedere gemeente hecht immers belang aan een goede toegankelijke dienstverlening én het biedt een mooie kans om aan te sluiten bij de landelijke week waarin toegankelijkheid voor mensen met een beperking centraal staat.

Locatie en tijd

U bepaalt zelf wanneer u het spel met uw collega's speelt. De Week van de Toegankelijkheid van 4 t/m 8 oktober is een mooie aanleiding hiervoor.

Doelgroep

Professionals die zich bezig houden met gemeentelijke dienstverlening

Organisator
VNG en Gebruiker Centraal