Gemeenten verwerken veel persoonsgegevens bij de uitvoering van de Participatiewet, onder andere voor het vaststellen van een bijstandsuitkering maar ook bij het opsporen van misbruik en oneigenlijk gebruik.

Met een DPIA brengt u vooraf de privacyrisico's van een gegevensverwerking in kaart. Begin juli 2021 is de DPIA voor de handhaving van de Participatiewet gepubliceerd en beschikbaar voor alle gemeenten.

VNG Naleving organiseert samen met de IBD het juridisch vragenuur om in kleine samenstelling (max. 8 deelnemers) met elkaar (via Teams) te praten over juridische uitvoeringsvraagstukken rondom misbruik en oneigenlijk gebruik binnen de Participatiewet. Bij de inschrijving vermeldt u uw vraag óf opmerking, tijdens de online sessie behandelen we de binnengekomen vragen.

Locatie en tijd

Woensdag 29 september van 11.00 uur tot 12.00 uur.

De uitnodiging met de link om deel te nemen volgt kort voor de gereserveerde datum, dus zet zelf alvast de datum en tijd in uw agenda!

Doelgroep

Het juridisch vragenuur Participatiewet is interessant voor juridisch kwaliteitsmedewerkers maar ook voor beleidsmakers en consulenten Participatiewet.

Kosten

Deelname is gratis.

Organisator
VNG Naleving & IBD