Werkt u hard om de veranderingen als gevolg van de Omgevingswet vorm te geven in uw organisatie? Bent u eraan toe om de beweging te verbreden en de mensen te mobiliseren die de veranderingen in de praktijk waar moeten maken? De interbestuurlijke leerreis geeft u gericht informatie en handvatten voor wat op dit moment urgent en belangrijk is, zodat u de resterende tijd tot aan de invoeringsdatum van 1 januari 2021 optimaal kunt benutten.

De interbestuurlijke leerreis Omgevingswet is toe aan haar vijfde editie. Ook deze keer zijn er vijf bijeenkomsten voor programmamanagers, projectleiders, opdrachtgevers en adviseurs die het veranderproces in hun organisatie vormgeven. Het programma wordt elke editie op maat gemaakt voor de deelnemers, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat al bekend is én bij wat nu op dit moment nodig is. Basisingrediënten zijn sprekers die in gesprek gaan over één van de kernelementen van de Omgevingswet, zoals het omgevingsplan, participatie en het DSO en aandacht voor de veranderkundige kant; “hoe krijg ik mensen in beweging?”. In elke bijeenkomst maken we voor de beschikbare instrumenten en handreikingen de concrete vertaalslag naar hoe u deze in uw organisatie kunt toepassen.

Locatie en tijd

Amersfoort.

Dag 1: 07 april 2020
Dag 2: 07 mei 2020
Dag 3: 04 juni 2020
Dag 4: 02 juli 2020
Dag 5: 01 september 2020

Doelgroep

Medewerkers bij gemeenten, waterschappen, provincies, omgevingsdiensten en het Rijk en van ketenpartners, zoals bijvoorbeeld medewerkers van de GGD en de veiligheidsregio, die verantwoordelijk zijn voor de invoering van Omgevingswet. Evenals de opdrachtgevers van de verandering, zoals directeuren en managers. Daarnaast zijn er de opdrachtnemers: ervaren projectleiders, adviseurs, programmamanagers en verandermanagers. Zij hebben de opdracht om de Omgevingswet in hun organisaties succesvol in te voeren. De groepen zijn interbestuurlijk, om zo verbinding in het netwerk te bevorderen.

Kosten

De investering is € 2595,-

Organisator
VNG Academie