De rol van gemeenten bij de aanpak en agendering van problemen in de verschillende grondstofketens: laten we het voor onze inwoners eenvoudig en uitlegbaar houden. Dat is de centrale oproep tijdens het Gemeentelijk Grondstoffencongres op 30 maart 2023.

Bent u werkzaam in het gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer? Dan is het jaarlijkse Gemeentelijk Grondstoffencongres onmisbaar. Al ruim vijftien jaar is dit hét congres waar onder andere beleidsadviseurs, wethouders, communicatieadviseurs en leveranciers elkaar ontmoeten om de laatste ontwikkelingen in het afval- en grondstoffenbeheer te bespreken.

Net als eerdere edities zijn er, na een kort en inspirerend plenair programma, vier rondes met steeds vier deelsessies en één sponsorsessie om uit te kiezen. Experts delen hun kennis en praten u bij, en collega’s uit de branche delen hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Op de informatiemarkt bekijkt u de nieuwste producten en diensten die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie. Kortom, dit wilt u niet missen!

Het thema dit jaar is ‘Samen werken in de keten’. Want daar ligt de sleutel tot een circulair Nederland. Hoe komen we van ‘samen werken’ tot ‘samenwerken’? Met inwoners, leveranciers, inzamelaars en verwerkers, maar ook met bijvoorbeeld producenten en retailers.

Locatie en tijd
  • Hart van Holland, Nijkerk
  • 09.00 - 17.00 uur
Doelgroep

Het congres is bedoeld voor gemeentelijke beleidsmedewerkers en andere professionals op het gebied van het gemeentelijke afval- en grondstoffenbeheer.

Kosten

De deelnemersbijdrage bedraagt € 400,- exclusief BTW. Voor leden van de NVRD/VNG is dit bedrag € 325,- exclusief BTW. 

Meer informatie

Bekijk de website