Op 21 oktober is het ‘European Focus Day’. Op deze dag is in heel Europa aandacht voor de preventie van woninginbraken. Neem (online) een kijkje over de schutting van andere gemeenten, hoe maken zij het niet te makkelijk voor inbrekers?

Na een enorme daling van de woninginbraken de afgelopen maanden, neemt het aantal toch weer toe. De organisatie besloot daarom European Focus Day, dat eigenlijk in de zomer had moeten plaatsvinden, door te laten gaan. Ook met het oog op de donkere dagen.

Webinars

Webinar ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’

In het webinar hoort u alles over inbraakwerende maatregelen en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Ook de malafide slotenmakers en de visie op innovatieve producten zoals de digitale deurbel, dataopslag en smart home komen voorbij. Na afloop kunt u vragen stellen aan experts van het CCV en de politie.

Webinar 'Geef inbrekers geen kans' 

De gemeente Eindhoven organiseert dit webinar samen met het CCV en een ex-inbreker. De ex-inbreker doet met een veiligheidsexpert vooraf een wijkschouw in Eindhoven. Ze maken foto’s en filmpjes van kwetsbaarheden en inbraakgevoelige situaties, deze worden tijdens het webinar toegelicht. 

Fysieke activiteiten

Diverse gemeenten, politie-eenheden en buurtpreventieteams organiseren activiteiten in de wijk om het aantal woninginbraken terug te dringen. Op de Nederlandse website van European Focus Day vindt u alle activiteiten op een rij. Het is ook mogelijk om zelf een activiteit toe te voegen.

Meer informatie
Organisator
EUCPN & ministerie van Justitie en Veiligheid