Het College voor Arbeidszaken organiseert samen met het A&O fonds Gemeenten het jaarlijkse kennisevenement voor Arbeidszaken. Dit event is voor alle medewerkers bij gemeenten en gemeentelijke organisaties die meer willen weten over arbeids(recht) gerelateerde thema’s.

Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor het werken bij gemeenten? Hoe blijven medewerkers flexibel en vitaal en welke lering kunnen we trekken uit een jaar werken met privaatrechtelijke Cao Gemeenten en Cao SGO? En welke juridische veranderingen kunnen we nog meer verwachten? Met onze sprekers gaan we via verschillende workshops in op deze en andere arbeids(rechtelijke) vraagstukken.

Het programma

De dag wordt afgetrapt door de populaire spreker en psycholoog Thijs Launspach. Thijs is expert op het gebied van stressmanagement en gaat u helpen met het stressvrij werken in coronatijd. De plenaire start wordt gevolgd door twee rondes met workshops, waarbij u zelf kunt kiezen bij welke workshops u wilt aansluiten. U kan bijvoorbeeld kiezen uit workshops over 'het nieuwe werken', vitale medewerkers, en juridische vraagstukken en ontwikkelingen in het gemeentelandschap, maar ook workshops over de nieuwe regels uit het pensioenakkoord, een jaar werken met de Wnra, de reikwijdte van de Cao Gemeenten of een minicursus up-to-date in het arbeidsrecht. Alle workshops worden gegeven door experts.

De tijden zien er als volgt uit:

08.30 – 09.00    Inloop

09.00 – 09.10    Plenaire opening door Rob Koops

09.10 – 10.00    Keynotespreker Thijs Launspach

10.00 – 10.15    Korte break

10.15 – 11.00    Workshopronde 1

11.00 – 11.15    Korte break

11.15 – 12.00    Workshopronde 2

12.00 – 12.15    Afsluiter met prijsvraag

Locatie en tijd
  • Online
  • Van 9.00 uur tot 12.15 uur
Doelgroep

Medewerkers bij gemeenten of gemeentelijke organisaties die meer willen weten over arbeids(srecht) gerelateerde thema’s.

Kosten

Geen

Organisator
College voor Arbeidszaken & A&O fonds Gemeenten